Jön az egyik legjobb zombis film 3. része, de Cilian Murphy csak egy feltétellel tér vissza

Jön az egyik legjobb zombis film 3. része, de Cilian Murphy csak egy feltétellel tér vissza

A 2002-ben bemutatott első rész a mai napig az egyik legjobb zombis alkotásnak számít, amely hatással volt még a horrorfilmekre is.

Cillian Murphy immár két és fél évtizede színészkedik, de az igazán nagy főszerepek általában elkerülték a mozifilmek esetében. Ez idén másként alakult, hiszen ő lesz a Christopher Nolan rendezte Oppenheimer legfontosabb karaktere, miután ő játszhatja J. Robert Oppenheimert. Bár most az "atombomba atyját" alakítja, Murphy számára az igazán nagy áttörést egy másik apokaliptikus film hozta meg.

Ezeket olvastad már?

2000-ben Danny Boyle fedezte fel úgy mond Murphy-t és ragaszkodott hozzá a 28 nappal később című filmben. Akkor egy kómából felébredő férfi bőrébe bújhatott, aki egy zombiapokalipszis által feldúlt, és ezáltal egy elhagyatott világot kénytelen újra felfedezni. A produkció nem csak kritikailag (Rotten Tomatoes: 87%, Metascore: 73 pont, imdb: 7,5-ös értékelés), de pénzügyileg is (8 millióból hozták össze és 84,6 milliót kaszáltak vele) sikeres volt, olyannyira, hogy folytatás is készült belőle 2007-ben, 28 héttel később címmel. A második felvonásban viszont Murphy már nem szerepelt – de rajta kívül Alex Garland forgatókönyvíró és Danny Boyle rendező sem tért vissza. A második epizód végül nem tudott felmutatni az elődjéhez hasonló eredményt, mivel a 15 millió dolláros költségvetéséhez képest csak 65,8 millió dollárt termelt. Ennek hatására az előzetesen tervezett 28 hónappal később néven futó projektet lefújták.

Mindezek ellenére Boyle és Garland nemrég megerősítették egy interjúban, hogy komoly tárgyalásokat folytatnak egy esetleg harmadik felvonásról, amely a 28 évvel később nevet kapná, és úgy tűnik Cilian Murphy is csatlakozhat a stábhoz – Garland pedig elvileg már kész is van a szkripttel. A színész az Oppenheimert népszerűsítő sajtókörútja alkalmával természetesen nem kerülhette el az ezzel kapcsolatos kérdéseket. Első körben egyetértett azzal, hogy a korára való tekintettel egy olyan cím, mint a 28 évvel később abszolút megállja a helyét, másrészt nagyon pozitívan fogadta az új film ötletét, de volt egy kikötése.

„Nemrég beszéltem Danny Boyle-lal, és azt mondtam neki: "Danny, 2000 végén leforgattuk a filmet". Szóval azt hiszem, szép lassan közeledünk a 28 évvel későbbhöz. De ahogy mindig is mondtam, én benne vagyok. Szívesen megcsinálnám. Ha Alex [Garland] úgy gondolja, hogy van benne egy jó sztori, és Danny megrendezné, akkor szívesen csatlakozom hozzájuk.”

Kövess Minket!



Gamer szótár