Mindvégig a szemünk előtt volt, hogy mi lesz az Indiana Jones játék neve?

Mindvégig a szemünk előtt volt, hogy mi lesz az Indiana Jones játék neve?

A tavalyi ízelítőben jóval többet árult el Todd Howard és a Bethesda a játékról, mint azt eddig gondoltuk.

Hosszú hallgatás után kedden este végre kiderült, hogy mikor láthatjuk először mozgásban az Indiana Jonesról szóló játékot. A Bethesda és a MachineGames (modern Wolfenstein-játékok fejlesztői) következő alkotásáról egyelőre nem sokat tudni, ezért is lesz nagyon izgalmas egy hét múlva a Microsoft eseménye, ahol leleplezik azt teljes egészében. Mint azóta kiderült, már évek óta a polcon ült a játék a COVID miatt, szóval valószínűleg nem is kell majd sokat várnunk rá a csütörtöki bemutató után.

Viszont amiatt, hogy szinte hétpecsétes titokként őrizte a Microsoft az Indiana Jonest, eddig még a nevét sem tudtuk. Ismétlem, eddig. A Lucasfilm ugyanis nemrég levédetett egy rakás honlap domaint, ezek alapján pedig egyértelmű, hogy mi lesz a játék címe. Eszerint a Developer Directen az Indiana Jones and the Great Circle kerül bemutatásra majd, amire már volt is egy kis utalás abban a rövid ízelítőben, amit még tavaly szeptemberben tett ki a Bethesda. Vagyis valójában már hónapok óta a szemünk előtt volt a válasz:

Ezeket olvastad már?

Azt egyelőre nem tudni, hogy ezúttal miféle MacGuffin nyomába ered Indie. De valószínűleg nem egy geometriáról szóló matek órára fog betévedni a régész–kalandor, ha már hatalmas kör nyers fordításban a játék neve. A képen látható, Todd Howard által szerzett Ancient Circles alighanem valami veszélyesebb dologra utal ennél. Például valami ókori csoportra, akik évezredeken át szunnyadtak, de most a nácik a segítségükkel akarják leigázni a világot. Vagy ilyesmi. Ha meg tényleg csak hatalmas körökről lesz szó, akkor már alig várjuk a folytatást az átlagos méretű elipszisekről vagy a baljós háromszögekről, mert biztosan nagy durranások lesznek azok is.

Szerintetek mire számíthatunk majd az Indiana Jones and the Great Circle-ben?

Kövess Minket!



Gamer szótár