Ürüléket borított a gyanútlan utasokra egy YouTuber, letartóztatták

Ürüléket borított a gyanútlan utasokra egy YouTuber, letartóztatták

Hónapokon át rettegésben tartotta a brüsszeli metró utasait egy YouTuber, aki a lájkokért cserében mindenfélét öntött rájuk.

Nem hétköznapi sztorit osztott meg a Politico a nagyvilággal: eszerint egy YouTubert letartóztattak Brüsszelben, mert a metró utasait leöntötte egy vödör ürülékkel. A helyi rendőrök január 2-án kapták el a neve kezdőbetűi alapján Y. D.-nek hívott illetőt. A YouTube-on csak YaNike néven ismert videós már több alkalommal készített tartalmat abból, ahogyan a rendőrség elmondása alapján változatos anyagokat”, például „festéket, ürüléket, ételt öntött egy vödörből a belga főváros tömegközlekedését használókra. Az egyik legrégebbi, még most is elérhető, témába vágó videója július végéről származik.

YaNikét zaklatással, bántalmazással és vagyoni kár okozásával vádolják a tettei miatt, amelyeket egyébként beismert. A belga rendőrség szóvivője szerint a YouTuber „az eseményekről készült videókat azzal a céllal tette közzé a közösségi médiában, hogy a lehető legtöbb lájkot szerezze”. Összesen hét ilyen videót tett fel a csatornájára, de már nem mindegyik elérhető. Ezekben az a közös, hogy mindegyiknek a „szakács meglepetése” a címe, és mindig valamilyen anyagot öntött az emberekre, miközben egy tettestársa videózta őt. A hatodik részt 32 ezren látták a Google platformján.

Ezeket olvastad már?

Néhány más jellegű videójában az arca takarása nélkül is feltűnik YaNike. A borítóképünkhöz is egy olyanból találtunk róla fotót, amiben a vödrös mutatványaihoz képest valami kevésbé ártalmas dolgot művel: ebben csak a puszta jelenlétével traktálja a jegyautomaták használóit, ezért alig 4 ezer embert érdekelt a dolog. A Sudinfo szerint még novemberben jelentette fel a YouTubert valaki, amiért kutyaürülék és olaj keverékét borította rá a metrón. A brüsszeli tömegközlekedést üzemeltető cég szintén feljelentést tett ellene azóta.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN