Magyar siker a Major kvalin, kiharcolták Aaronék a továbbjutást

Magyar siker a Major kvalin, kiharcolták Aaronék a továbbjutást

Innen is gratulálunk a srácoknak a szép teljesítményhez!

Az első Counter-Strike 2 Major selejtezői nem indultak valami zökkenőmentesen. Több esélyes csapat is elvérzett a nyílt szakasz első alkalmán, mivel mindenféle technikai problémák és egy aggasztóan gyengén muzsikáló csalásvédelem is megnehezítette a dolgukat. A legelső napon még továbbjutásért küzdő, magyar többségű PERA is kiesett a célvonal előtt. De most, a második nekifutásra összehozták a srácok, így Aaronék már biztosan ott lesznek a zárt szakaszban, amihez innen is gratulálunk!

A PERA menetelése igen meggyőző volt a 2. selejtezőn. Miután az első fordulókban elkaptak pár kisebb nevet, az első nap végén a ForTheWin ellen kellett bizonyítsanak. A portugál ötös azonban nem bírt el a magyarokkal, így 13:5-tel meneteltek tovább kamionék. A következő meccsen a lengyel Permitta ellen kellett megismételniük ezt a mutatványt, ami egy szoros Nuke-on sikerült is nekik. Jöhetett hát a továbbjutásról szóló Bo3, ráadásul nem is akármilyen ellenféllel: az Anonymo várt a negyeddöntőben a PERA ötösére.

Ezeket olvastad már?

A mérkőzést egy domináns Mirage-zsal kezdte meg a PERA, a 9:3-as T-oldal után csak idő kérdése volt a győzelmük, ami végül 13:6-nál következett be. Nuke-on azonban a lengyelek mozogtak otthonosabban, hiába igyekezett Aaron gyorsan lezárni a meccset – 10:13. Végül Ancientön dőlt el, hogy a második selejtezőn melyikük juthat be a zárt szakaszba. Szerencsére ezen a pályán már a 7:5-ös T-oldal is jelezte a rajongók felé, hogy a PERA a jobb a két csapat közül. De a 6:0-ás védelem volt az, ami tette fel az i-re a pontot. Ezzel tehát msN-ék érték el a hőn áhított zárk selejtezőt a SINNERS, a Heroic és az IKLA társaságában.

A seedelésért folyó meccsek végeredménye az lett, hogy a PERA csak a 4. lesz innen. Ezért várhatóan a következő szakaszban a lehető keményebb ellenfeleket fogják majd ki. Emlékeztetőül, olyan kaliberű felállások szerepelnek abban a mezőnyben, mint a Virtus.pro, a NAVI, a Cloud9 vagy a torzsit is magába foglaló MOUZ. Bővebb infókért érdemes elolvasni az erről szóló cikkünket.

Kövess Minket!



Gamer szótár