HBO Max-re költözött Jennifer Lawrence vígjátéka, amiben ruha nélkül is akciózik

HBO Max-re költözött Jennifer Lawrence vígjátéka, amiben ruha nélkül is akciózik

Egy új oldaláról ismerhetjük meg a színésznőt, de ez a humoros szerep is rendkívül jól áll neki.

Nincs egyszerű dolga a vígjáték szerelmeseinek mostanában, az alkotók pedig még nagyobb bajban vannak, hiszen nem könnyű ebben a műfajban filmeket készíteni, mert manapság már mindenen megsértődhetnek az emberek. Szerencsére azért időről-időre születnek új alkotások a humor oltárán, és ezek közül egy-egy néha tényleg betalál. A tavaly bemutatott Barátnőt felveszünk (No hard feelings) is egy ilyen darab, bár amellett, hogy nyomokban a 90-es és 2000-es éveket idézi, némileg meg is osztotta a közönséget az itt-ott előforduló alpáriságával. Rotten Tomatoes oldalán 70 (kritikusoktól) és 87 (nézőktől) százalékot kapott, míg Metacriticen 59 pont mellett 6.7-re értékelték a kritikusok és a közönség.

Ezeket olvastad már?

Ennek ellenére jó látni, hogy tényleg nem kímél semmit és senkit a film, ezért jó néhány olyan jelenet van benne, amelyen bizony fel lehet nevetni, és ehhez nagyban hozzájárul Jennifer Lawrence vagánysága és belevalósága is. Ettől függetlenül meglepő volt látni, hogy olyan produkciók után, mint Az éhezők viadala-filmsorozat, az X-Men és a Napos oldal – melyek közül egyik sem a humorával hódít –, gyakorlatilag gond nélkül bevállalt mindent a siker kedvéért, még anyaszült meztelenül is megcsodálhatjuk a gyönyörű színésznőt.

A történet szerint Maddie (Jennifer Lawrence) felhőtlenül éli mindennapi kisvárosi életét, azonban belerondít a képbe az adóhatóság, és amellett, hogy az autóját már lefoglalták, a házát is el akarják venni tőle. Ennek apropóján pedig minél előbb pénzhez kell jutnia, de normális munkát nem talál a közelben. Egy őrültségre viszont mégis felfigyel, hiszen egy apróhirdetésben egy házaspár „barátnőt” keres a fiának, aki a nyarat követően egyetemre menne. Maddie lecsap a lehetőségre és azt hiszi, könnyű dolga lesz. Azonban hiába rámenős, nyomulós és vad, a fiú elképesztően tartózkodó, érthetetlenül szemérmes és nevetségesen tapasztalatlan. Ahhoz sem kell sok, hogy megrémüljön a lánytól, épp ezért Maddie-nek más eszközökhöz kell folyamodnia. Ezt követően pedig életük egyik legérdekesebb, legizgalmasabb és legszürreálisabb nyara áll előttük.

A filmet mától már az HBO Max kínálatában is megtaláljátok, és ha tehetitek ne hagyjátok ki.

Kövess Minket!



Gamer szótár