Logan Paul még mindig nem hajlandó teljesen kártalanítani a Cryptozoo áldozatait

Logan Paul még mindig nem hajlandó teljesen kártalanítani a Cryptozoo áldozatait

Egy évvel azután, hogy Coffezilla leleplezte, Logan Paul még mindig próbálja megúszni a dolgokat.

Szerencsére vagy sajnos, de úgy tűnik, hogy a crypto-őrületnek vége. Több ország kormánya is korlátozásokat vetett ki az elektronikus valutákra és ennek hatására az egész piac megreccsent. A legtöbb coin szinte 100%-ban elvesztette az értékét és az NFT oldal is összeomlani látszik. Így visszanézve az egész egy hatalmas átverésnek tűnik, a crypto-projektek inkább hasonlítottak egy piramis-játékra, mint biztonságos befektetésre. De persze ezen sokan átsiklottak. Főleg azok, akik valamelyik kedvenc influenszerük hatására szálltak be valamibe. Ezek közül talán Logan Paul Cryptozoo applikációja volt, ami a legnagyobb port kavarta. No nem azért mert nagyszerűen működött, hanem azzal, hogy több száz ember milliókat vesztett rajta dollárban.

Az egész átverést még Coffezilla leplezte le, majdnem pontosan egy évvel ezelőtt. Akkor Paul mint egy dühös gyerek, egy videóban vágott vissza. Ebben azzal fenyegette az internetes detektívet, hogy beperli rágalmazásért és persze az állítások, amik elhangzanak a feltáró riportban egyáltalán nem igazak. Persze az internet nagyon gyorsan Coffe oldalára állt és Logan nem tehetett mást, letörölte a videót, bocsánatot kért megígérte, hogy kártalanítja az áldozatok és befejezi a játékot.

Azóta eltelt egy év és igazából nem történt semmi. Vagyis nem történt túl sok, még. A háttérben előkészületben van egy tömeges per, ahol a károsultak egyemberként viszik bíróságra a világ egyik legnépszerűbb influenszerét. Illetve Paul is előállt egy ajánlattal. Ezek szerint mindenkinek visszatéríti azt a pénzt, amit a játékon belül költött tojásokra (ezek voltak maguk az NFT-k) a közösség. Ez jól hangzik, de az ajánlatban nem szerepel visszafizetés a játékhoz kapcsolódó valutára, a Zoocoinra. Ez pedig a sarokpontja a dolgoknak. A Zoocoin lett volna a játék alapja. Ez kellett volna, hogy a játékosok kiköltsék a tojásaikat, hogy párosításák az állataikat és persze ezzel lehetett volna újakat vásárolni a crypto-piacon. Viszont a Zoocoin csak pár napig volt ‘értékes’. Miután az első napon a bennfentesek eladtak belőle pár milliót, az egész olyan gyorsan zuhanni kezdett, mint az Overwatch League nézettsége. Ma pedig már szinte semmit nem ér. 

Az pedig csak egy kis extra, hogy akik elfogadják Paul ajánlatát és visszakapják a tojások árát, azok aláírják, hogy nem vesznek részt az ellene folyó polgári perben. Szóval ez a történet kívülről jól néz ki. El lehet adni, hogy Logan itt a jófiú, akit szintén átvertek, de mint az igazság bajnoka ő majd rendet tesz. Ezzel szemben az egész megint csak egy szemfényvesztés. Személy szerint remélem, hogy tényleg bírósági ügy lesz az egészből és végre tényleg igazságot szolgáltatnak.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár