Járműévkönyv 2023: A tavaszi felhozatal

Járműévkönyv 2023: A tavaszi felhozatal

Visszatekintünk a 2023-as évfolyam közel 50 tagjára, és megnézzük, hogy mikor mutatkoztak be a játékban!

2023 egy igazán izgalmas év volt a World of Tanksben, hiszen rengeteg új tankot kaptunk. Ugyanakkor a tavaszi felhozatal nem volt túl acélos, így a januári és februári tankokat összegző cikkünkkel ellentétben ezúttal összevontuk a tavasszal bemutatott harckocsikat egy cikkbe, hiszen például áprilisban semmilyen új harckocsit nem kaptunk.

2023. MÁRCIUS
JÁRMŰ: DÁTUM: ÖSSZEGZÉS:
Type 5 Ka-Ri 03.16.

A Szent Patrik-napi ünnepségünkön, az Ír fesztivál, smaragddobozokkal várta a játékosokat (az Ünnepi hadművelet nagy dobozaihoz hasonlóan), amelyekben két vadonatúj prémium jármű lehetett. Ezek egyike volt a Type 5 Ka-Ri, az első japán páncélvadász a játékban. A 252 mm-es alap átütőerő és a 2200 HP-t is meghaladó percenkénti sebzés teszi a Type 5 Ka-Rit egy igazi sebzésosztóvá. Mivel nem igazán alkalmas a frontvonalbeli támadó hadműveletekhez, ezért használd ki a jármű mozgékonyságát - 40 km/órás végsebességét és tisztes hátrameneti sebességét, hogy tüzelés után gyorsan pozíciót válts.
Forest Spirit A smaragddobozokban található második vadonatúj jármű, a Forest Spirit volt, amely teljesen azonos a szovjet SU-130PM páncélvadásszal, de egyedi, állandó 3D-stílussal rendelkezik. A jármű úgy néz ki, mintha egy varázslatos kerten hajtott volna át!
2023. MÁJUS
JÁRMŰ: DÁTUM: ÖSSZEGZÉS:
TS-54  05.02. A WoT plusz program egyik előnye a TS-54-hez való hozzáférés. A jármű mechanikája hasonló a többi dupla löveggel rendelkező harckocsiéhoz. Mindkét löveggel külön-külön vagy egyszerre is tüzelhetsz. Más VIII-as szintű, dupla lövegű tankokkal szemben a TS-54-nek csak 2 másodpercig tart, mire becéloz egy ellenséget, és a tüzelés is csak 2 másodpercet vesz igénybe. A járműhőz tankosztálytól függetlenül bármely amerikai harckocsizó használható. Akár egy M44-es legénységét is kiképezheted ezzel a járművel mindenféle büntetés nélkül!
Type Ho-Ni III 05.02.

Az 1.21.1-es frissítés hat japán páncélvadászból álló fejlesztési fával érkezett meg a játékba, amelyeket a játékosok A nindzsa útja eseményen ki is próbálhattak. Bár ezeknek az új járműveknek a játékmenete aligha tekinthető egyedülállónak, érezhetően különböznek mind a jól páncélozott támadó páncélvadászoktól, mind a mesterlövész „üvegágyúktól”. Ezek a japán páncélvadászok igazán sokoldalúak – a frontpáncélzat, a tűzerő és a mozgékonyság optimális elegyét alkotják, amelyet hatalmas, nagy kaliberű, jó pontosságú és jó célzási idővel rendelkező lövegekkel egészítenek ki. Az első tank az ágon Type 3 Ho-Ni III. Ha élvezted a játékot a német V-ös szintű StuG III Ausf. G-vel, akkor már ismerős lesz a Type 3 Ho-Ni III is – annyi különbséggel, hogy erősebb és pontosabb löveggel van felszerelve.
Type 95 Ji-Ro A Type 95 Ji-Ro játékmenete hasonló a Type 3 Ho-Ni III-hoz. Magas rejtőzködési értékekkel és 350 m-es látótávolsággal büszkélkedhet, viszont a páncélzat szinte teljes hiánya miatt életének nagy részét lesben állva kell töltenie. Ennek a járműnek a legközelebbi megfelelője a szovjet SU-100-as.
Chi-To SP VII-es szinttől a Chi-To SP-vel kezdve megváltozik a játékmenet, mivel ezek a járművek erős frontpáncélzattal és még tekintélyesebb lövésenkénti sebzéssel rendelkeznek. A jármű szemből több sebezhető ponttal is rendelkezik (a nagy parancsnoki kupolák és a frontpáncélzat alsó lemeze), viszont a hasonló szintű ellenfelek normál lövedékeit már képes elnyelni. Próbáld meg kihasználni a terepviszonyokat, és fordítsd el járművedet, hogy a becsapódási szög a lehető legkisebb legyen. Így megnövelheted a páncélzatod hatékonyságát és a lepattanó lövések esélyét. Jól manőverezhető, és magabiztosan képes követni a 75 mm-es vagy 105 mm-es löveggel felszerelt nehéz tankokat, továbbá tisztességes lövésenkénti sebzésre képes.
Ho-Ri 2 Magasabb szinten gördülj ki a VIII-as szintű Ho-Ri 2-vel, amely a japán páncélvadászok legjobb tulajdonságait testesíti meg – erős frontpáncélzattal és masszív löveggel van felszerelve, amely lövésenként 400 életerőnyi sebzésre képes. Két kupolával rendelkezik, amelyek közül az egyik nagyon éles szögben van elhelyezve elől, így nem lesz könnyű átütni. A frontpáncélzat alsó és felső részén több sebezhető pont is van, de ezeken csak a legjobb VIII-as szintű lövegek képesek áthatolni.
Ho-Ri 1 A Ho-Ri 1 egy komoly sebzésosztó – egy félelmetes, 149 mm-es löveggel van felfegyverezve, amely lövésenként 650 életerőnyi sebzésre képes, de meglehetősen hosszú (15,5 mp) az újratöltési ideje. A frontpáncélzat nagy, alsó részét érdemes elrejtened, de a frontpáncélzat felső részének átütése komoly nehézséget fog okozni az ellenfeleidnek. Figyelemre méltó páncélátütési értékeivel és jó mobilitásával a Ho-Ri 1-nek mindene megvan ahhoz, hogy komoly veszélyt jelentsen a csatatéren.
Ho-Ri 3 A japán páncélvadászág összes jó tulajdonsága a Ho-Ri 3-ban csúcsosodik ki, amely hatékony 300 mm-es frontpáncélzattal és 2000 életerővel rendelkezik. Az egyetlen igazi gyenge pontja a frontpáncélzat alsó része. Lövésenként 700 életerőnyi átlagsebzésre képes, és normál lövedékkel 305 mm-es páncélt üt át, ami elég ahhoz, hogy akár egy X-es szintű harckocsit is kilőjön néhány lövéssel.
TL-7 05.11. A Hív a Mars eseményen Mars-ládákat lehetett szerezni (olyanok, mint az Ünnepi hadművelet nagy dobozai, de az űrből), amelyekben a TL-7-et lehetett megtalálni. A játék első tártöltővel felszerelt amerikai páncélvadásza, amely a közepes távolságból és közelharcban leadott sorozatlövésekről szól. A 120 mm-es löveg négylövetű tárja lövésenként 360 sebzésre képes, a táron belül 2,3 másodperces újratöltési idővel, ami 1440 potenciális percenkénti sebzést jelent. Van azonban néhány gyengesége: a 0,4 méteres szórás magas érték egy páncélvadászhoz képest, míg a 252 mm-es átütés átlagosnak számít IX-es szintű társai között. A lövedékek sebessége valamivel jobb, 1060 m/s a PCT, illetve 1492 m/s a KPCT lövedékek esetében.
KPz 3 Projekt 07 HK 05.30. Bár a Battle Pass X. szezonjában érkezett meg, a KPz 3 Projekt 07 HK a XI. szezonig nem volt elérhető a játékosok számára (mivel a megvásárlásához 27 Battle Pass tokenre volt szükség). Ez egy nagyon összetett páncélvadász, amely két teljesen eltérő erősségekkel és gyengeségekkel rendelkező üzemmóddal van felvértezve. Egy svéd páncélvadászra hasonlít, mivel utazó és ostrom móddal is rendelkezik –, azonban közelebb áll a Kunze Panzer-hez, amely a Battle Pass IV. szezonjának volt a jutalomjárműve.

Ez történt 2023-ban! Köszönjük, hogy velünk játszottál, és ha esetleg lemaradtál volna róla, nézd meg a 2024-re tervezett tartalmakat!

Kövess Minket!



Gamer szótár


World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.