Geralt egyik fontos harcostársát alakíthatja a Mátrix filmek sztárja a Witcher sorozatban

Geralt egyik fontos harcostársát alakíthatja a Mátrix filmek sztárja a Witcher sorozatban

Laurence Fishburne azt nyilatkozta a Netflix Witcher-sorozatában vállalt szerepe kapcsán, hogy „nagyon izgatottan csatlakozom a stábhoz és alig várom, hogy felfedezzem a Vaják csodálatos világát.”

A Netflix Witcher sorozata igen hányattatot sorsú, hiszen éveken át feszültség volt a Ríviai Geraltot játszó Henry Cavill és az írók között, amiért utóbbiak folyton úgy írták a sztorit, hogy azzal már-már szemen köpték a könyvek rajongóit. Ennek a kreatív nézeteltérésnek végül az lett a következménye, hogy Cavill letette az ezüst kardot és kiszállt a sorozatból – a helyét Chris Hemsworth öccse, Liam Hemsworth veszi át a 4. évadtól. De nem ő lesz az egyetlen új szereplő a következő etapban, hiszen a legfrissebb hírek szerint Laurence Fishburne is csatlakozik a stábhoz.

A Mátrix-filmek Morpheusa azt nyilatkozta a Witcherben vállalt szerepe kapcsán, hogy „nagyon izgatottan csatlakozom a stábhoz és alig várom, hogy felfedezzem a Vaják csodálatos világát.” Erre bizonyára igen jó lehetősége lesz, ugyanis nem mást fog alakítani, mint Regist, a „titokzatos múlttal rendelkező borbélysebészt”. Ez a karakter minden bizonnyal ismerős lesz a könyvek olvasóinak és a CD Projekt Red játékainak rajongói számára is, hiszen mindkét médiumban többször is feltűnt. A regényciklusok közül a Tűzkeresztségben, a Fecske-toronyban és A tó úrnőjében, míg a játékok közül már az első részben is megemlítik, de nagyobb szerepet a harmadik rész kiegészítőjében, a Blood and Wine-ban kapott.

Ezeket olvastad már?

Bár Fishburne bejelentésekor próbálták véka alá rejteni a múltját, a könyvek és a játékok alapján rengeteget tudni a karakterről. Teljes nevén Emiel Regis Rohellec Terzieff-Godefroy egy nagy hatalommal bíró vámpír volt, aki már a 400-at is betöltötte, mire először összefutott Geralttal. Ekkoribban Dillingen borbélysebészeként volt ismert. De nem ez volt az egyetlen dolog, amiben remekelt: nagy tudású lénynek tartották őt, aféle polihisztornak. Ezen felül még azt is érdemes tudni róla a megértéséhez, hogy valójában neki nincs szüksége az életbenmaradáshoz a vérre. Sőt, már fiatalabb korában leszokott a fogyasztásáról, mert az olyan volt a számára, mint az alkohol és a szenvedélye okán egy ízben majdnem meg is halt.

Amikor Regis először találkozott Geralttal, a vaják Cirit kereste és éppen Nilfgaardba tartott. Regis csatlakozott Geraltékhoz, de ekkor még nem is sejtették, hogy egy vámpír van a társaságban. Később Geraltot és Dandeliont elfogták, majd egy erődben ki akarták őket végezni. Szerencséjükre, Regis megmentette az életüket és ápolta a sebeiket. Csak eközben felfedte a kilétét is. A vaják ugyan hálás volt a segítségért, ám figyelmeztette Regist, hogy jobban jár, ha többé nem látják egymást. Később azonban még többször keresztezték egymás útját a karakterek és Regis rendre Geralték sikerének kulcsa volt. Végül a halála is amiatt következett be, hogy a vajákot és Yennefert próbálta menteni egy Vilgefortz elleni harc során: a hatalmas varázsló végül széttépte Regist, amikor a vámpír Yennefer és közé állt.

A Blood and Wine-ban lényegében ezt a sztorit folytatta a CD Projekt Red. A DLC-ben egy másik vámpír segítségével Regis visszatérhetett az élők közé, majd folytatta a munkáját orvosként. Azonban később ismét bajba keveredett, amikor kiderült, hogy Geralt vadászik Dettlaffra, a megmentőjére. Röviden, tömören ennek a sztorinak az lett a vége, hogy Regisnek meg kellett ölnie Dettlaffot, majd kvázi száműzetésbe vonult, nehogy megölje őt a többi vámpír a gyilkosság miatt.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN