Végre megszólalt a The Witcher stábja, ezért kellett lecserélni Henry Cavillt

Henry Cavill távozását követően két lehetősége maradt a stábnak.

Lauren Schmidt Hissrich, a The Witcher showrunnerje érdekes nyilatkozatot tett, melyben igyekezett kiállni azon döntésük mellett, miszerint új színészt kerítettek Geralt szerepére. Fontos leszögezni, hogy a Netflix fantasy-adaptációjának két évada alatt Henry Cavill alakítása nagyon sokat dobott a sorozat megítélésén és népszerűségén. A kritikusoktól kezdve a nézőkön át mindenki egyetért abban, hogy nagyon jól állt neki a szerep, de ez nem is véletlen, hiszen Cavill nagy rajongója a The Witcher világának, emellett videójátékokkal is nagyon szereti elütni a szabadidejét.

Hatalmas meglepetés volt azonban, amikor Cavill bejelentette, hogy a közelgő harmadik évadot követően távozik a sorozatból, és helyére Liam Hemsworth érkezik a folytatásra. Bár hivatalos magyarázat még nem érkezett, a hírek és a spekulációk szerint Cavill azért hagyta el a sorozatot, mert az túlságosan eltávolodott a forrásanyagtól, tehát egyre kevesebb köze volt Andrzej Sapkowski könyveihez.

A Total Filmnek adott friss interjújában Hissrich igyekezett elmagyarázni, miért döntöttek úgy, hogy újracastingolják Geralt karakterét, illetve miért folytatják a harmadik évad után a szériát a befejezés helyett. A showrunner szerint egyszerűen túl sok történet van még hátra, amit el szeretnének mesélni, és mivel a többi szereplő, valamint stábtag még mindig élvezi a sorozat készítését, úgy döntöttek, hogy egy másik színésszel tovább folytatják a sorozatot.

„Volt választásunk. Geralt kiszáll, és akkor befejezzük a sorozatot. De ezt nem akartuk megtenni. Egyszerűen túl sok mesélnivalónk van még. Ha Geraltot egy másik Witcherrel helyettesítenénk, akkor teljesen eltávolodnánk a könyvektől, és nem hiszem, hogy ez bárkinek is bejönne. Mindannyian izgatottak vagyunk Liam érkezése miatt. Hatalmas űrt kell betöltenie, de rengeteg energiával rendelkezik és óriási izgalommal várja a következő évadot. Ez nyilvánvalóan egy teljesen új fejezet számunkra. Rengeteg érzés kavarog bennünk, de a nap végén úgy vagyunk vele, hogy szeretjük, amit csinálunk. Szóval folytatjuk tovább.”

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN