Már előre félünk a The Witcher-sorozat 3. évadától

Már előre félünk a The Witcher-sorozat 3. évadától

Ez a sztori egyre cifrább lesz és egyre inkább úgy tűnik, hogy a The Witcher 3. évada sem az lesz, amire a legtöbben vágynak.

A videojátékpiac hatalmas, rajongók millióival, akik potenciális fogyasztói és vásárlói kedvenc játékukból született bármely más terméknek. Tudják ezt a fejlesztők, a játékosok és egy ideje már Hollywood is rájött. Ezért születhetett meg Michael Fassbennder főszereplésével az Assasin’s Creed és ezért bújhatott a Herceg szerepébe Jake Gylenhall a Prince of Persia filmben. Mondjuk a készítőknek valószínűleg senki nem mondta el, hogy talán fontos lenne, hogy hűek maradjanak az alapanyaghoz. Ez pedig meg is látszik az eredményeken. Mindkét mozi elsüllyedt a középszerűség mocsarában.

Pont ezért örültünk annyira a Netflixes The Witcher első évadának, ami tisztelte Sapkowski világát, kikacsintott a játékokra, Henry Cavill pedig élete egyik legjobb alakítását nyújtotta Geralt szerepében. Ezt a lelkesedést gyorsan letörte a második évad. A készítők új sztoriszálakat hoztak be, bizonyos szereplők háttere és motivációja megváltozott és a nagy egész már csak egy halvány árnyéka volt a forrásnak. Ha pedig azt is hozzávesszük, hogy a spin-off sorozat, a The Witcher: Blood Origin, hatalmasat bukott, a széria jövője sötét fellegekbe burkolózik. Ez pedig elég volt arra, hogy Cavill vegye a kalapját és angolosan távozzon. 

Sőt, még egy kontra is érkezett, amikor Sebastien Francouer és Greame Marshall, a show két producere, interjút adott a Screen Rant magazinnak. Ebből derült ki, hogy a harmadik felvonásban olyan dolgok is előkerülnek, amiket nem láthattunk a játékokban és nem olvashattunk a könyvekben. Az interjúban elhangzottak persze egy pillanat alatt körbeszáguldották az internet sugárútjait és érkezett pár teljesen logikus válasz.

“Szóval, meg kéne néznem egy sorozatot, ami az egyik kedvenc könyvem alapján készült, hogy olyan jeleneteket lássak, amik nincsenek a könyvben?”

Persze egyből felmerült a The Last of Us sikere. A rajongók elkezdték sorolni a példákat, hogy az HBO miként maradt hű az alapokhoz és, hogy ezek az apróságok miként vezettek a széria sikeréhez. Amire pedig jött a készítők válasza.

“A The Witcher már nem ott tart, mint a The Last of Us. Az a széria most kezdődött és az első epizódok szinte egy az egyben a játékot adják vissza. Ezzel szemben mi már eljutottunk addig, hogy ugyan hűek maradunk az eredeti világhoz, de annak eddig még ismeretlen részeit is felfedezzük.”

Az utóbbi hónapok nem tettek jót a The Witcher sorozat hírnevének. Ha pedig ehhez hozzávesszük a készítők fenti válaszait, akkor sok jóra nem számítunk. Lehet, hogy már Cavill jelenléte sem tudja megmenteni a széria harmadik felvonását. A Blood Origin borzasztó értékelései után, bőven benne van, hogy itt is gondok lesznek. Ebben az esetbe pedig, az is egy lehetőség, hogy a hét évadosra tervezett kalandot, sokkal hamarabb be fogják fejezni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!