The Witcher: Blood Origin - Ha ilyen az élet Geralt nélkül, köszi de nem kérjük

Hát ezzel alaposan mellé lőtt a Netflix.

Emlékeztek még mi volt tavaly ilyenkor? December 17-én debütált a Netflix-féle The Witcher sorozat második évada. A rajongók zabálták, sorban döntötte meg a Netflix rekordjait és a sorozat által olyan felkapott lett a The Witcher, hogy még Steamen is éreztette a hatásást, rengetegen játszottak ismét a fantasztikus harmadik résszel.

Ehhez képest mi a helyzet most? Két napja kaptuk meg a széria előzménysztoriját, a The Witcher: Blood Origint. Ez kvázi a készítők saját története, nem volt könyv, ami előtte már feldolgozta volna ugyanezt és ez sajnos érződik is minden percében. Unalmas karakterek, átgondolatlan döntések a sztoriban és az ismert lore átírása. Leginkább így lehetne röviden összefoglalni a Blood Origint spoilerek nélkül és ahogy már biztosan kitaláltátok, az átírt történelem az, ami a leginkább kiverte a biztosítékot a rajongóknál. 

Nem is értem, hogyan szaladhatott bele ebbe a Netflix?! Számtalan film és sorozat bizonyította már, hogy nem érdemes a rajongókkal packázni, nem szabad önkényesen átírniuk az olyan részleteket, melyek meghatározóak az adott film vagy sorozat világában, mert annak közutálat lesz a vége.

A Blood Origin készítői mégis megtették ezt, aminek egy egészen fantasztikus 38%-os Rotten Tomatoes értékelés lett az eredménye a kritikusok oldaláról, míg a nézők még ennyire sem voltak jószívűek, ők mindössze 8%-ra értékelték a minisorozatot. Nagyon úgy tűnik, hogy nem ez az a sorozat, ami után jussát várja majd a Vaják.

Nem vetít ezt túl fényes jövőt elénk. Henry Cavill a 4. évadtól kezdve már nem szerepel majd a sorozatban, más veszi át Geralt szerepét. Cavill pedig pontosan azért hagyta ott a szériát, mert úgy érezte a készítők nem tartják be a könyvek által lefektetett alapokat. A Blood Origin után reszketve várjuk, hogy vajon milyen lesz a The Witcher 3. és 4. évada, mondjuk ettől a spin-off szériától csak jobb lehet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!