Így festenek a sorozat és játék mellett az AI által rajzolt The Witcher-szereplők

Így festenek a sorozat és játék mellett az AI által rajzolt The Witcher-szereplők

A mesterséges intelligencia újragondolta hogyan kellene kinézniük az Andrzej Sapkowski által megalkotott karaktereknek.

Nem ámítunk senkit, ha azt mondjuk, hogy a The Witcher még mindig az egyik legnépszerűbb alkotás a piacon, és most nem csak a könyvekről beszélünk, hanem ide értjük a videójátékokat is, illetve a Henry Cavill fémjelezte sorozatot is. Jobban mondva a színész már lassan csak múltidő, hiszen a közelgő harmadik szezonja lesz az utolsó, amit Geraltként tölthet el a Netflix saját készítésü szériájában, hiszen utána – amelyről már maga Cavill is nyilatkozott – távozik a projektből. A helyét Liam Hemsworth veszi át, de szerintem már most leszögezhetjük, hogy egyrészt nem lesz ugyanolyan a sorozat, másrészt nagyon nem lesz egyszerű dolga új Geraltként a rajongók.

Nem csak neki nincs könnyű dolga, ha Cavillről vagy éppen Geraltról van szó, a mesterséges intelligenciának ugyanis szintén meg kellett küzdenie a The Witcher főszereplőjével, illetve a további fontos karakterek esetében sem beszélhetünk arról, hogy nagyon hű maradt volna az eddig látott koncepciókhoz. Lenyűgöző és egyben nagyon fura látni, hogy az MI eljutott arra a szintre, hogy már képes felvenni a versenyt az emberekkel a művészetek terén, persze azért sok esetben még mókás dolgokat képes kiadni a „kezei közül”. A szakértők szerint bár képalkotási algoritmusok már egy ideje léteznek, a DALL-E sebessége, pontossága és sokszínűsége jelentős előrelépést jelent ezen a területen. A Dall-E tulajdonképpen a GPT-3 multimodális implementációja, ami gyakorlatilag képes bármilyen szöveget pixelekre cserélni. Talán a legmegdöbbentőbb az egészben, hogy ezek a fejlett algoritmusok már olyan versenyeket is meg tudtak nyerni, amelyen az adott térség legjobb műveszei is elindultak.

Egyesek persze vitatják az ilyen algoritmusok létjogosultságát és alapvetően haszontalannak, valamint etikátlannak tarthatják őket. Ennek ellenére sok esetben azért mégis kiderül, hogy egyre hasznosabbak, és főleg azok számára, akik a szöveges leírások alapján szeretnék vizualizálni és elkészíteni a saját alkotásaikat. Na meg a szórakoztatást is szolgálhatja az ilyesfajta művészet, elég csak például ezt a néhány példát kiragadni a The Witcher világából.

 A galériáért kattints a képre!

A Witcher-sorozat főszereplője minden platformon meghódította már a rajongók szívét, legyen szó a regényről, a videójátékról vagy a Netflix sorozatáról. Minő meglepetés, de a könyvekben Geraltot jóképű férfiként írja le Sapkowski. Magas, bőrszíne sápadt, majdnem fehér, haja tejfehér, hátul laza vagy hajpánttal összefogott, és sárgás/narancssárgás macskaszeme van. Az arca férfias és jóképű. Testalkata inkább karcsú és sportos, de nem izmos. Ezek alapján a Dall-E segítségével létrehozták Geraltot, de rajta kívül még a galériában megtalálod Yennefert, Cirit, Trisst és Dandeliont is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Galéria

Kövess Minket!