Ámulatba ejtő az RTX-el felújított Max Payne első része

Ámulatba ejtő az RTX-el felújított Max Payne első része

Mikor lehet ezt végigjátszani?

Az megvan, hogy a Remedy Entertainment már 2022-ben bejelentette, hogy remake-t készít a legendás Max Payne játékaiból? A Rockstar Games-szel kötött fejlesztési megállapodás keretében mind a két epizódot felújítják, és valamikor a (távoli) jövőben kiadják egy csomagban. Rengetegen várják már Max Payne eljövetelét, új köntösben modern rendszerekre, bár egy dolog miatt biztosan nem lesz már ugyanaz az élmény, mindegy milyen jól sikerül majd a remake változat. James McCaffrey sajnos már biztosan nem tudja megszólaltani öblös hangjával a főszereplőt.

Egyelőre tehát a hivatalos kiadásra még várni kell, de szerencsére az internet tele van csodás modderekkel, és most a Max Payne sem maradhatott ki a mókából. Slasks Psybunker elkészített egy demót, és a ray tracing technológia segítségével az eredeti Max Payne első felvonását tupírozta fel vele, ráadásul nem is akármilyen munkát végzett. Ehhez az RTX Remix runtime-ot használta, az RTX remastering toolkit egy korábbi verzióját, amit az Nvidia a hónap végén tervez kiadni. Ez a program megkönnyíti és jelentősen felgyorsítja a régebbi játékok sugárkövető verziójának elkészítését.

A Max Payne RTX Remix bemutató videója pedig lenyűgöző. A felvételen az első pálya sokaknak ismerős lehet, azonban a Roscoe Street Station most minden eddiginél jobban fest. Azt egyelőre nem tudni, hogy a modder folytatja-e a munkálatokat és a teljes játékot felvértezi-e az RTX technológiával, majd aztán egy játszható verziót is elérhetővé tesz, de az biztos, hogy szívesen végigjátszanánk újra, ha ezt összehozná. Addig pedig nem marad más hátra, mint reménykedni, hogy a Remedy minél hamarabb előrokkul a hivatalos remake változatokkal, és nem olyan silány munkát végeznek, mint a Rockstar a GTA Definition Editionnel.

Kövess Minket!



Gamer szótár