53-ból semmi, negatív rekordot állított fel a Better Call Saul

53-ból semmi, negatív rekordot állított fel a Better Call Saul

Ilyen eredményre még egyetlen másik sorozat sem volt képes.

Az egy dolog, hogy a 2023-ban bemutatott és sokat ajnározott The Last of Us videójáték adaptáció mondhatni befürdött a 75. Emmy-gálán, hiszen hiába kapott 24 jelölést, díj nélkül zárta az estét. Ez azonban semmiség, hiszen a Better Call Saulból már hat évad is lement, a nézők imádják, de egyetlen elismerést sem sikerült még begyűjtenie ezen az eseményen.

Ezeket olvastad már?

Az AMC jogi drámáját eddig már 46-szor jelölték Emmy-díjra, de végül egyik esetben sem ítélték neki oda a szobrocskát. Ez a rossz sorozat idén tovább folytatódott, miután a Better Call Saul hét trófeára is esélyes volt, de mindegyik esetben alulmaradt, így összesen az 53 jelölést követően még mindig nincsen egyetlen trófeája sem.

A szériát a legrangosabb kategóriákban is jelölték, mint például a legjobb drámai sorozat, legjobb férfi színész (Bob Odenkirk – Saul Goodman), legjobb női mellékszereplő (Rhea Seehorn – Kim Wexler), vagy a legjobb drámasorozat forgatókönyvíró, ennek ellenére ez volt a hetedik egymást követő Emmy-díjátadó, amelyen a Better Call Saul készítői lehajtott fejjel távozhattak a gáláról. Tegyük hozzá a sorozat idén kemény konkurenciával nézett szembe, hiszen végül A mackó, az Utódlás és a Balhé minden mást maga mögé utasított ezen az estén.

A Vince Gilligan és Peter Gould által közösen alkotott Better Call Saul a Breaking Bad című nagysikerű bűnügyi dráma előzményeként szolgál. A sorozat Goodman kalandjait követi nyomon, aki valójában egy Jimmy McGill nevű csaló. A Goodman nevet csak egy alteregójaként használja, miközben egy szélhámos ügyvéd, és már évekkel azelőtt belecsöppen egy bűnszövetkezetbe, minthogy megismerkedne későbbi drogbárójával és társával, Walter White-tal (Bryan Cranston). A sorozatban az eredeti sorozatból ismert arcok is feltűnnek, köztük Giancarlo Esposito és Jonathan Banks.

Kövess Minket!



Gamer szótár