Nincs elég pénz, ezért visszatér az alapokhoz a Halálos iramban fináléja

Nincs elég pénz, ezért visszatér az alapokhoz a Halálos iramban fináléja

23 év után a Fast & Furious franchise végre egy keretes szerkezettel lezárulhat, vagy mégsem?

Egy Jeff Sneider (hollywoodi bennfentes) által készített jelentés szerint a közelgő Halálos iramban 11. (Fast 11) felvonása lesz az utolsó epizódja – bár a Universal Picturs fejesei nem szeretnék még lezárni – a hosszú ideje futó utcai autóversenyzésből erősen B-kategóriás akciófilmekké avanzsáló franchise-nak. Vin Diesel valószínűleg ki nem hagyná ezt és visszatér Dominic Toretto szerepében egy utolsó körre, ami a hírek szerint egy "vissza az alapokhoz" folytatása lesz a 2023-as Fast X-nek. Ha minden igaz, akkor a 11. rész eltekint a legutóbbi részekben látott furcsaságoktól, mint például az űrutazás, és elvileg a karakterek sem lesznek szuperhősök végre. Azt viszont nem tudni, hogy egy utolsó rablás vagy verseny lesz-e a finálé középpontjában – továbbá kérdés mi a helyzet Jason Momoa Dantéjával.

Ezeket olvastad már?

Sneider a csökkenő bevételek miatt azt is állítja, hogy az új film költségvetése nem lesz nagyobb 200 millió dollárnál. Az eddigi séma alapján, ahogyan a franchise növekedett, úgy nőtt büdzsé is. A Fast X már példátlanul sokba, 340 millió dollárba került, nem számítva a marketinget. Ezzel a lett az egyik legdrágább alkotás, amit valaha Hollywoodban készítettek. Összehasonlításképpen az F9 még 200 millió dollárból kijött, míg az eredeti The Fast and the Furious mindössze 38 millió dollárt emésztett fel.

Egy másik érdekesség, ami a jelentésből kiderül, hogy a 11 nem biztos, hogy a Fast X-ben látott sztori közvetlen folytatása lesz. A 2023-as akciófilm ugyanis több cliffhangerrel ért véget.

SPOILER

Ugye Dom és a fia egy robbanóanyaggal teletűzdelt gát alján rekedt. Az eredeti tervek szerint a Fast 11 közvetlenül a Fast X vége után folytatódott volna, Jason Momoa pedig visszatér a gonosztevő Dante Reyes szerepében, aki bosszút akar állni Torettón és családján az apja halála miatt, aki a Halálos iramban: Ötödik sebességben (Fast Five) hunyt el miattuk. Sneider szerint viszont egy új gonosztevővel nézhet szembe a család, aki jobban illeszkedne a film 'vissza az alapokhoz' megközelítéséhez.

2023 júniusában az Universal bejelentette, hogy Dwayne Johnson (Luke Hobbs) főszereplésével egy új spinoff filmet tervez, amely a két utolsó rész között játszódna. A forgatókönyvet Chris Morgan jegyzi hozzá, a címe pedig: Fast & Furious Presents: Hobbs & Reyes. Ez alapján úgy tűnik, hogy a Fast X stáblista utáni jelenete, mikor Dante rácsörög Hobbsra és megfenyegeti, egy külön történetben folytatódhat. Ez a film lezárhatja a Dante szálat, míg a Fast 11 Torettóék eposzára tehet pontot.

SPOILER vége

A Hobbs & Reyes-nak még nincs megjelenési dátuma, a Fast 11 viszont a tervek szerint 2025. április 4-én kerülhet a mozikba.

Kövess Minket!



Gamer szótár