Az egyik legjobb pszichothriller videójátékot is filmre viszik

Az egyik legjobb pszichothriller videójátékot is filmre viszik

Már fejlesztés alatt áll az LKA 2022-ben megjelent kiválóságának filmes változata.

A Martha is Dead az utóbbi évtized egyik legjobb pszihológiai thrillere, sőt, egyesek szerint már érinti a horror műfaját is. A játék egy sötét tónusú, első személyben játszódó alkotás, amely az 1944-es évek Olaszországába repíti vissza a játékost, mialatt elmossa a határokat a valóság, a babona és a háború tragédiája között. A történet szerint miközben a német és a szövetséges erők közötti konfliktus kiéleződik, rálelnek egy vízbe fúlt nő meggyalázott holttestére. Martha halott, és ikertestvérének, Giuliának, egy német katona fiatal lányának egyedül kell megbirkóznia a veszteség akut traumájával, valamint a gyilkosság következményeivel. Az igazság utáni vadászatot titokzatos népi hiedelmek és az egyre közelebb érkező háború rendkívüli borzalmai árnyékolják be. A játék nagy sikert aratott, Steamen például majdnem 2000 pozitív vélemény érkezett az adatlapjára, miközben nagyszerű értékeléseket kapott a legnagyobb hírportáloktól – de nem azért mert olyan szórakoztató lenne, hanem, mert inkább egy érzelmi hullámvasútra ülteti fel a játékost.

Ezeket olvastad már?

Alighanem ennek eredményeként született meg az az ötlet, miszerint érdemes lenne belőle egy filmadaptációt készíteni. A produkcióért a Martha Is Dead kiadója, a Wired Productions és Studios Extraordinaires felel. A rendezői széket a Studios Extraordinaires munkatársai, André Hedetoft (a forgatókönyvet is ő jegyzi) és Andreas Troedsson kapta meg.


Ez a játék előzetese

„A Martha Is Dead minden elemét rendkívüli precizitással és gondossággal készítettük el. A narratíva összetettségét aprólékosan megterveztük, vizualizáltuk, sőt, a filmes minőséget szem előtt tartva alakítottuk ki. Ezt filmként életre kelteni egy valóra vált álom.” – írta a sajtóközleményben Luca Dalcò, az LKA alapítója és igazgatója.

Kövess Minket!