Leszámol a várakozási idővel a Civilization V fejlesztőinek új stratégiai játéka

Leszámol a várakozási idővel a Civilization V fejlesztőinek új stratégiai játéka

Rendkívül látványos és összetett lesz az Oxide következő körökre osztott játéka, ami megreformálhatja a grand strategy műfaját.

Az Ara: History Untold egy körökre osztott grand strategy játék, amit még 2022-ben, a szokásos nyári prezentációja során jelentett be az Xbox és a Bethesda. Az Arában egy nemzet felépítése és vezetése a feladatunk, méghozzá egy alternatív történelmi környezetben. Szóval nem kell aggódni, mert egyáltalán nem vagy egyedül, ha Sid Meier Civilization-sorozata jut róla eszedbe, hiszen az Oxide alapítói fejlesztették a Civ V-öt.

De azért nem csak abból a klasszikusból kölcsönöz az Ara. Mert a korábbi és a Developer Directen bemutatott új játékmenet videó alapján a Microsoft ügyelete alatt készült Age of Empires-szériából, valamint meglepő módon még a Simcityből és a Cities: Skylinesból is lenyúltak pár jó ötletet azért, hogy frissnek hasson a koncepció.

Ezeket olvastad már?

A fejlesztők ezúttal olyan rendszerekről is beszéltek, mint a presztízs, ami az egyik legértékesebb erőforrásunk lesz. De csak úgy, mint a Civilizationökben, itt is többféle győzelmi kondíció lesz. Ezek a vezetői pontok csak lehetővé teszik majd, hogy közelebb kerüljünk a Victory képernyőhöz hadviselésen, tudományon vagy épp a művészeteken keresztül. A legnagyobb innováció pedig az egyidejű körök bevezetése lesz. Ez azt jelenti, hogy amikor befejezzük a körünket, nem kell majd kivárnunk, hogy minden egyes frakció végrehajtsa az akcióját egyesével, ezzel rövidítve a várakozást és az üresjáratot.

Ha pedig arra vagy kíváncsi, hogy mikor jelenik meg, nagyjából már ezt is tudjuk: 2024 őszén indulhatnak az Ara-partik!

Kövess Minket!



Gamer szótár