17 év után a WoW trónkövetelője köszöni, él és virul

17 év után a WoW trónkövetelője köszöni, él és virul

Ha érdekel egy kis régivágású MMO, a The Lord of the Rings Online neked szól.

Jó, tudom. Ha MMO akkor csak a World of Warcraft hiányzik és minden más MMO-játék szitokszó. Pedig higgyétek el, a WoW-on túl is van élet az MMO-kban. Ritka és pislákoló, de van! Keveseknél szerepel a legjobb MMO-k listáján a 2007-es The Lord of the Rings Online pedig... pedig ez az az MMO, amit mindenkinek ismernie kellene és ami szerintem a legközelebb áll a WoW zsenialitásához. A játék 2007-ben jelent (tehát még a WoW aranykorában próbálták letaszítani a Blizzard játékát a trónról) és azóta is egy régivonalú, mára már retro stílusú MMO, ami már önmagában óriási plusz. Személy szerint rosszul vagyok a Lost Ark-féle modern MMO felfogástól. Akárcsak a WoW, úgy persze a LOTRO is kapott néhány kényelmi funkciót az évek alatt, de alapjaiban még mindig egy hardcore, nehéz, lassú és összetett MMO, amihez bizony türelem és tanulás kell. 

A legjobb az egészben pedig, hogy a The Lord of the Rings Online még ma is él, ingyenesen játszható, bár nyilván utána, ha igazán elkap a játék, ki kell csengetni a különböző kiegészítők és DLC-k árát. De ez ne tántorítson el egyetlen MMO rajongót sem! A The Lord of the Rings Online él és virul, bár a WoW-ot nem taszította le a trónról, a második helyre jó eséllyel pályázik az MMO-k és még a mai napig rendszeresen frissül. Nemrég kiadták a játék 2024-es kontenttervét is, ami garantálja, hogy idén sem lehet majd unatkozni a LOTRO-szervereken.

Az év első negyede kicsit nyugisabb lesz a játékban, de utána bele csapnak a lecsóba! Már a 2024-es Q1-ben is jön pár új insta, pár raid és folytatódik az Epic questline is, az igazi buli mégis a Q2-ben indul majd be. Akkor ünnepli majd 17. születésnapját a játék, amire biztos hogy nagy felhajtással készülnek a fejlesztők és a játékosok is.

A Q3-ban nem maradhat el a már évek alatt megszokott és kedvelt nyári fesztivál a szerveken, de jönnek új hobbik a játékba, új foglalkozások és frissül majd a PvP-játékmód, valamint a kasztok is. A Q4-ben pedig immár ötödik éve hogy új kiegészítőt kapunk a játékhoz, ami akárcsak a WoW esetében teljesen új életet hoz a szerverekre. egyelőre nem tudni, hogy pontosan mit terveznek az új kiegre, de az biztos, hogy sokszáz órányi szórakozást rejt majd.

A The Lord of the Rings Online eddigi kiegészítői

  • Mines of Moria - megjelenés: 2008
  • Siege of Mirkwood - megjelenés: 2009
  • Rise of Isengard - megjelenés: 2011
  • Riders of Rohan - megjelenés: 2012
  • Heml's Deep - megjelenés: 2013
  • Mordor - megjelenés: 2017
  • Minas Morgul - megjelenés: 2019
  • War of Three Peaks - megjelenés: 2020
  • Fate of Gundabad - megjelenés: 2021
  • Before the Shadow - megjelenés: 2022
  • Corsairs of Umbar - megjelenés: 2023

A játék teljes 2024-es kontenttervét itt találjátok, ha pedig vágytok egy kis régimódi MMO-ra, a The Lord of the Rings Online tárt karokkal vár, akár a hivatalos honlapról letöltve, akár Steamről elindítva.

Kövess Minket!



Gamer szótár