Harry Potter-rajongók egy része felháborodott J.K. Rowling és az HBO megállapodásán

Harry Potter-rajongók egy része felháborodott J.K. Rowling és az HBO megállapodásán

Nagyon nem szeretnék, ha bármilyen köze is lenne az új Harry Potter reboothoz.

Megtörtént, aminek a rajongók egy nagy része nagyon nem örül. J.K. Rowling és az HBO Max megállapodást kötött, aminek értelmében az írónő lesz az új Harry Potter remake sorozat producere – a tervek szerint az új széria minden egyes évada a hét regényből álló Harry Potter könyvsorozat egy-egy könyvére koncentrál. Ez bizony eléggé nagy problémát jelent az LMBTQ+ közösség tagjainak, akik azóta állnak hadilábon Rowlinggal, amióta több ízben is nem tetsző megjegyzéseket tett a transznemű közösségeket illetően. Ez az ellenségeskedés pedig odáig fajult, hogy egyáltalán nem is szeretnék, ha a jövőben bármilyen Harry Potter alkotáshoz köze lenne Rowlingnak. De függetlenül attól, hogy mennyire nem értenek egyet a véleményével, a legtöbben elfelejtik, hogy ez az ő alkotása, és ezért mindig övé a végső szó egy-egy projekt kapcsán.

Ezeket olvastad már?

J.K. Rowling elképesztően nagy sikereket ért el a könyvei révén, és úgy tűnik nem mostanában köszön le az általa megalkotott világ. Tavaly például a Harry Potter-könyvekből merítő, Hogwarts Legacy lett a legtöbbet eladott videójáték az Egyesült Államokban. Ehhez pedig szervesen hozzátartozik, hogy minden tartalom, amely a Harry Potter franchise égisze alatt készül, csak a jóváhagyását követően készülhet el. Bármit is mondjanak azok, akik nem szívlelik, a valóság az, hogy J.K. Rowling vasmarokkal őrzi a franchise-t, és ez ellen senki sem tehet semmit. A világ legtöbb részén így működnek a szellemi tulajdonjogok.

Ami a transznemű közösséggel szembeni véleményét illeti, J. K. Rowling legutóbb ősszel akasztotta ki őket, miután határozottan azt állította, hogy a transz nők, szerinte nem nők. Ez a hozzáállás bizony megosztja a rajongótáborát, hiszen egy része szimpatizál a mondandójával és vannak, akik mélységesen elítélik. Akárhogy is, tagadhatatlan, hogy a Harry Potter-franchise mindig is az emberiség történetének egyik legsikeresebbje marad.

Kövess Minket!



Gamer szótár