Még idén befut a Netflix legnézettebb sorozatának 2. évada

Még idén befut a Netflix legnézettebb sorozatának 2. évada

A várva várt bejelentés végre megtörtént.

Valószínűleg sokakban még erősen él az emlék a 2021 őszén berobbant Squid Game-ről, amely gyakorlatilag a megjelenését követően letarolta a Netflixet. A koreai széria elképesztő népszerűségre tett szert – többek között 14 Emmy-díjra is jelölték, melyből hatot megnyert –, és rövid idő alatt a streamingplatform legnézettebb tévésorozatává nőtte ki magát a nem angol alkotások között. A Squid Game továbbá a 2022-es Screen Actors Guild Awards-on történelmet is írt, mivel az első nem angol nyelvű sorozat és az első koreai sorozat lett, amely jelölést kapott a legjobb drámasorozat, a legjobb drámasorozat színész (Lee Jung-jae), a legjobb drámasorozat színésznő (Jung Ho-yeon) és a legjobb kaszkadőr kategóriában. Végül Lee Jung-jae és Ho-yeon a győzelmet is behúzta. A produkció emellett három Golden Globe szobrocskával is gazdagodott, köztük a legjobb tévéjátéknak járó díjjal. Ez a koncepció pedig olyan sikeresnek bizonyult, hogy azóta már egy valóságshow-t is leforgattak belőle, bár igaz, ezt nem úszta meg botrányok nélkül a streamingóriás.

Mindenesetre a jó hír az, hogy 2024-ben végre megkapjuk a folytatást, amelyhez már tavaly nyáron kidobták az első előzetest. Erre a hosszú várakozási időre valószínűleg a SAG-AFTRA sztrájk miatt kerülhetett sor, ezért inkább úgy döntött a Netflix, hogy csak idén mutatja majd be a második évadot. A szereplők közül visszatér Lee Jung-jae, Lee Byung-hun, Wi Ha-jun és Gong Yoo is, de új arcok is feltűnnek majd a képernyőn, akiket Yim Si-wan, Kang Ha-neul, Park Sung-hoon és Yang Dong-geun keltenek majd életre.

„Előre tekintve, annak ellenére, hogy a tavalyi sztrájkok miatt egyes címek megjelenését elhalasztották, 2024-re nagy és merész tervekkel állunk elő. A nézők olyan sikeres visszatérő drámák közül választhatnak majd, mint A diplomata S2, A Bridgerton család S3, a Squid Game S2 és A császárné S2. Jönnek az olyan nem forgatókönyvezett szériák folytatásai, mint a Tour de France: A peloton szívében S2, Vak szerelem: Az oltár után S6, Formula 1: Hajsza a túlélésért S6 és a Teljes lendülettel S2. De vadonatúj alkotásokkal is kedveskedünk, mint a 3 test problémája (a bestseller regény alapján a Trónok harca showrunnereitől), a Griselda (Sofia Vegara főszereplésével), a The Gentlemen (Guy Ritchie-től), az Eric (Benedict Cumberbach főszereplésével), az Avatar: The Last Airbender, a kolumbiai 'Cien Años de Soledad', amely Gabriel García Márquez regénye alapján készült, és a brazil Senna.” – áll a Netflix közleményében.

A Squid Game második évadának pontos dátuma még nincs, csak annyi bizonyos, hogy ebben az évben debütál.

Kövess Minket!



Gamer szótár