A Dragon's Dogma 2 fejlesztője szerint csak az unalmas játékokba kell gyorsutazás

A Dragon's Dogma 2 fejlesztője szerint csak az unalmas játékokba kell gyorsutazás

Szerinte a játékosok is azt szeretnék, ha a gyors utazás helyett inkább élvezetessé tennék a játékban való közlekedést.

Idén márciusban érkezik a 2016-os Dragons Dogma: Dark Arisen folytatása, a Dragons Dogma 2, ami egy régóta várt akció-szerepjáték.  Hideaki Itsuno – a játék fejlesztője – ennek apropóján beszélt arról, hogy szerinte ha a játékosok a gyors utazás mellett döntenek egy bizonyos címben, az általában azért van, mert nem elég szórakoztató a játék. Véleménye szerint a fejlesztők feladata az, hogy a normál utazást is érdekessé tegyék a játékosok számára, hogy azok ne érezzenek kísértést annak kihagyására.

„Ezért helyezed el a dolgokat a megfelelő helyre, hogy a játékosok felfedezzék őket, vagy olyan ellenséges megjelenési módszereket találsz ki, amelyek minden alkalommal más élményeket hoznak létre, vagy olyan ismeretlen helyzetekbe kényszeríted a játékosokat, ahol nem tudják, hogy biztonságban vannak-e" – magyarázta Itsuno.

Ettől függetlenül a Dragon's Dogma 2 is rendelkezik majd gyorsutazási lehetőséggel – kettővel is –, azonban ezeket igyekeztek olyanná tenni, hogy senki ne függjön rá. Először is lehetőség lesz teleportálni a szárazföld körül található Port Crystals-ra – ehhez ritka Ferrystone tárgyra lesz szükség –, valamint ökrös szekereket is igénybe lehet venni a bizonyos útvonalakon való gyorsabb haladás érdekében – itt az út során ellenségekre is kell számítani, akik akár teljesen ellehetetleníthetik a továbbhaladást.

Ezeket olvastad már?

Szerintem a játékokban megvan a helye a gyorsutazásnak, de természetesen jobb egy olyan verzióval találkozni, amit Itsuno is felvázolt – valahol itt lehet az aranyközépút. A játékok kezdeti szakaszában az ember még élvezi a térkép felfedezését, és mindenre rácsodálkoznak, azonban az idő előrehaladtával, mikor már célirányosan századjára haladnak el ugyanott, jól tud jönni a gyorsutazás funkció, ami ebben az esetben kétlem, hogy a játék unalmasságát támasztaná alá.

Március 22-étől mind letesztelhetjük, hogy valóban annyival jobb-e a Dragon's Dogma 2 rendszere, ugyanis akkor válik elérhetővé PlayStation 5-re, Xbox Series S/X-re, valamint PC-re is.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Közvetítések