LoL: A Riot megint kihagyott egy dolgot a frissítés leírásából

LoL: A Riot megint kihagyott egy dolgot a frissítés leírásából

Az elvekkel van a baj kedves Riot, az elvekkel.

A Riot Games büszkén tette közzé a 14.2-es LoL-frissítés leírását, ugyanis fontos változtatásokon dolgozott a játékegyensúlyért felelős csapat az elmúlt hetekben. A patch összességében jól sikerült, azonban kisebb hot- és bugfixekre szükség volt, hogy tényleg minden építőelem a helyére kerüljön. Brand kapott egy kis nerfet ebben a mid-patchben, Rumble-t buffolták, ahogy Teemót is. Ezek a módosítások bekerültek a hivatalos szövegbe, azonban van egy funkció, amiról elfelejtettek szólni a fejlesztők. 

Ezeket olvastad már?

Véletlen maradt ki a patch notesból?

Nem azzal van a gond, hogy egy elképesztően népszerű, mindenki által használt funkció került törlésre, mert nem ez történt. Az elvekkel nem értenek egyet az idézők. Ha a kliensben vagy a LoL-ban egyik pillanatról a másikra megszűnik egy szolgáltatás, arról azért kéne tájékoztatni mindenkit. Mivel ez nem történt meg, ezért saját bőrükön tapasztalhatják meg a játékosok, hogy szerda hajnaltól nem lehet direkt üzeneteket küldeni, miközben épp zajlik a hőskiválasztási és -tiltási fázis. Ez azt jelenti, hogy ha már queue-ban vagy, akkor nem tudsz senkit elérni a játékon belül. Meg kell várni, hogy befejeződjön ez a szakasz, utána lehet csevegni újra az ismerősökkel.

De mi a valóság?

A Riot Games Support hivatalos válaszban erősítette meg, hogy ez bizony szándékos változtatás, miközben egyáltalán nem az. Kiderült, hogy csak egy bugról van szó, ami nem várt programkód-anomáliák miatt került felszínre. Ezt egy másik rioter erősítette meg, valamint arra is célzást tett, hogy elméletileg a hibát javították.

Egy szó, mint száz: a Riot Games Support válaszainak nem mindig kell hinni, valamint a cégnek fejlődnie kéne a kommunikáció területén.

Kövess Minket!



Gamer szótár