Éveken át terápiára járt a Karib-tenger kalózai sztárja

Éveken át terápiára járt a Karib-tenger kalózai sztárja

A Karib-tenger kalózai volt élete egyik legnagyobb sikere a filmvásznon, de sajnos túl korán jött.

A Karib-tenger kalózai a 2000-es évek egyik legnagyobb blockbuster sorozata volt. Az első három rész a mai napig a legszórakoztatóbb filmek közé tartozik szerintem, a humorától a látványáig minden klappol, Jack Sparrow karaktere pedig egyszerűen megunhatatlan. Legalábbis ezekben, az azóta készült folytatásokról inkább ne beszéljünk. Illetve reménykedjünk benne, hogy a The Last of Us írója jobb munkát végez majd a szebb napokat is látott franchise-zal.

Egy szó mint száz, annak idején elképesztő mennyiségű pénzt hoztak a kalózok a Disney-nek, továbbá hasonló méretű hírnevet a főszereplőknek. De amíg Johnny Depp és Orlando Bloom ezt örömmel fogadta, Keira Knightley-nak sajnos meggyűlt vele a baja. Az Elizabeth Swannt alakító színész mindössze 17 éves volt, amikor a Fekete Gyöngy átkát forgatták. A film sikerének köszönhetően a fiatal színésznő egycsapásra a legismertebb sztárok egyikévé vált. Ez a hirtelen jött hírnév azonban több problémát is okozott neki, amelyekről az évek alatt többször is beszélt már. 2016-ban azt mondta a Varietynek erről, hogy mivel ő nem extrovertált és a film idején még épp a felnőtté érés határán volt, ezért nagyon nehezen tudott megbírkózni azzal, hogy mindenki őt figyelte, ami traumatikus volt a számára.

Ezeket olvastad már?

Egy tavaly készült interjúban a Variety újra felhozta a témát Knightley-nak, aki akkor egy picit más megvilágításba helyezte azt, ami a Karib-tenger kalózai filmek forgatása idején történt vele:

„Sosem voltam elég jó. Nagyon céltudatos voltam. Tele voltam ambícióval, és folyamatosan próbáltam még jobbá és jobbá válni, ami nagyon fárasztó módja az életnek. Fárasztó. Egy kicsit csodálom is emiatt a 22 éves önmagamat, szívesen lennék egy kicsit olyan megint. Most már látom, hogy mennyire elképesztő is volt. Persze megfizettem az árát.”

Szerencsére Knightley most már jobban tudja kezelni a hírnevét. Igaz, ehhez egy ponton már szakemberre volt szüksége az elmondása alapján:

„Mostanra nagyon szerencsés lettem, nagyon élvezem a karrierem és a hírnevem sem annyira kimerítő már. Vállalható lett és ez nagyszerű. De akkoriban nem volt az, sok évnyi terápia kellett hozzá, hogy helyretegyem.”

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN