Náci szimbólum miatt nevet kell változtatnia a készülő Mickey egeres horror játéknak

Náci szimbólum miatt nevet kell változtatnia a készülő Mickey egeres horror játéknak

Az lehet, hogy Mickey karakterét már mindenki használhatja, de azért még nem szabad mindent.

A szó szoros értelmében még csak három nap telt el azóta, hogy a Disney elveszítette az exkluzív jogait Mickey Egérhez. Viszont ezidő alatt már be is jelentettek két horror-projektet a karakterhez, egy filmet és egy játékot. De nem kellett hozzá túl sok időnek eltelnie, hogy az Infestation 88 és a Nightmare Forge Games nehéz helyzetbe kerüljön.

Ahogy arra az internet polgárai nagyon gyorsan rájöttek, a 88 egy olyan szélső jobboldali szimbólum, amit még a náci-párt is használt a második világháborúban. A két szám alapvetően helyettesíthető két betűvel, ami a ‘HH’. Ez a két betű pedig a ‘Heil Hitler’ kifejezést takarja. A fejlesztők persze siettek elmondani, hogy mindez csak a véletlen műve, a 88 másra akart utalni:

“A címbe szereplő számok az 1988-as évre akartak utalni. Sajnos a bejelentés pillanatában nem voltunk tisztában azzal, hogy ennek van egy másik jelentése is. Azonban miután a közösség felhívta erre a figyelmünket, egyből úgy döntöttünk, hogy nevet változtatunk. Ezennel szeretnénk bocsánatot kérni a saját tudatlanságunk miatt és köszönjük mindenkinek, hogy felhívtátok rá a figyelmünket. A csapatunkban senkinek még eszébe sem jutott, hogy náci-szimbólumokat használjunk és mindannyian megvetjük a náci-ideológia minden formáját.”

Ez pedig már hivatalosan is megtörtént, a készülő horror játék, Mickey-vel a főszerepben, immár Infestation: Origins néven fut tovább. Az pedig teljesen hihető, hogy a készítők nem voltak tisztában a szám jelentésével. Mondjuk a történet maga olyan bizarr, hogy az egész még reklámkampányának is eladja magát. Egy ilyen botrány pont elég volt arra, hogy minden nagyobb gamer-platform ezzel foglalkozzon és persze az influenszerek közül is többen elővették, akár csak egy bejegyzés erejéig is. Ki tudja, lehet ebben az esetben bebizonyosodik, hogy nem létezik olyan, hogy rossz reklám.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár