LoL: Ez a 18 hős és 11 tárgy biztosan változik a jövő heti frissítésben

LoL: Ez a 18 hős és 11 tárgy biztosan változik a jövő heti frissítésben

Összességében elégedett a metával a Riot, de!

Pörögnek az események a világ legnépszerűbb MOBA-jában, ugyanis jövő héten máris érkezik a következő teljesértékű frissítés, a 14.3-as patch. Az első részleteket Riot Phroxzon, a játékegyensúlyért felelős csapat egyik vezetője osztotta meg, aki néhány gondolatot fűzött a felsorolás mellé.

Ezeket olvastad már?

Hogyan látja most a Riot a League of Legends metáját?

A "snowball"-effekt, a mérkőzések hossza, a célpontok erőssége kifejezetten jól alakul. A 14.2-es nerfek megtették hatásukat, ugyanis a hősök átlagosan 0-1 másodperccel élnek tovább harci helyzetekben, mint a 13.24-es frissítésben. Főleg a harcosok, a tankok és a támogatók bírják tovább, az orgyilkosok, lövészek és mágusok hullanak kicsit hamarabb. Az új patchben továbbra is a burst sebzés további csökkentése lesz fókuszban, valamint a lethalitys tárgyakat változtatják oly módon, hogy az ADC-k kezében ne legyenek ennyire hatékonyak. 

14.3-as frissítés tervezett gyengítései

  • Hősök: Azir, Brand, Karma, Lillia, Rengar, Trundle
  • Tárgyak: Collector, Kaenic Rookern, Youmuu's Ghostblade

14.3-as frissítés tervezett erősítései

  • Hősök: Nidalee, Pyke, Wukong, Zeri, Ziggs
  • Tárgyak: Guinsoo's Rageblade, Essence Reaver, Luden's Companion, Malignance, Archangel's Staff/Seraph's Embrace, Rod of Ages

14.3-as frissítés egyéb változtatások (nem kizárólag nerfek vagy buffok)

  • Hősök: Aurelion Sol, Yorick, Corki, Illaoi, Maokai, Zyra, Shaco
  • Tárgyak: Statikk Shiv, Stridebreaker, valamint további tárgyak procc sebzése

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a holnapi nap során megosztják a pontos értékeket szintén a közösségi médiában. A 14.3-as LoL-patch 2024. február 7-én élesedik a szervereken, az LEC szempontjából azonban nem relevánsak ezek a változtatások, ugyanis a téli szezont a 14.2-es frissítésen fejezik be a csapatok február 18-ával bezárólag.

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.