LEC: Újabb meglepetések a zárónap, kisorsolták a rájátszás párosításait

LEC: Újabb meglepetések a zárónap, kisorsolták a rájátszás párosításait

Természetesen a magyar közvetítés nem maradhat el a rájátszásban sem.

Az LEC még mindig a világ harmadik legnépszerűbb profi League of Legends ligájának tekinthető az LPL és az LCK után, így nem meglepő módon több százezer ember követte, hogyan alakul a 2024-es téli szezon első fele. Az alapszakaszban 10 csapat harcolt a top 8-ért, ami a továbbjutást eredményezte. A Bo1-ek után végül a Karmine Corp és a Rogue vehetett könnyes búcsút a további küzdelmektől, a két együttes összesen 4 győzelmet szerzett 18 mérkőzés alatt. A tabella élén legalább ennyire izgalmasan alakultak az eredmények, ugyanis holtversenyben végzett az első helyen a G2 Esports és a Team BDS. Az egymás elleni eredmény miatt végül a címvédő ülhetett fel átmenetileg a trónra, de ez összességében semmit nem számít a rájátszás során.

Ezeket olvastad már?

Kisorsolták az LEC 2024 Winter Playoffs párosításait

Kissé kaotikus borítéknyitások után két részre osztották a top 8-at, majd a G2 és a BDS kiválaszthatta első ellenfeleit. A Bo3-akban Capsék a GIANTX ellen kezdenek, Adamékre a Team Heretics vár. A MAD Lions KOI a Fnatickal, az SK Gaming a Team Vitalityvel méri össze erejét. Az első körökben még Bo3-akkal vár titeket az EMEA-régió topligája, de ahogy fogynak az együttesek, úgy történik meg az átváltás Bo5-ös formátumra.

A középmezőny elképesztően szorosnak tűnik csak a Bo1-ek alapján, de az igazi különbségek akkor jönnek ki a csapatok között, amikor már BoX-ekre fordul a liga. Itt felértékelődik az edzők és játékosok részéről a korábbi években összegyűjtött tapasztalat, ami kedvezhet többek között a Team Vitalitynek és a Team Hereticsnek. Egy vereség még nem jelenti az azonnali kiesést, ugyanis vigaszágas rendszerben harcolnak a klubok. Ha minden az eddig látottak szerint alakul, akkor a döntőben találkozhat a G2 és a BDS, hogy egy őrületes Bo5-ben eldöntsék, melyik EMEA-ötös válthatja meg elsőként jegyét a 2024-es Mid-Season Invitationalre, az MSI-ra.

Február első hétvégéjén a szombat és a vasárnap menetrendje már fix, minden Bo3-at magyar nyelven élvezhettek a lolesports.com oldalán.

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.