Szexizmus miatt átalakították az Avatár, Az utolsó léghajlító egyik karakterét

Szexizmus miatt átalakították az Avatár, Az utolsó léghajlító egyik karakterét

Egy ilyen bejelentés sosem tesz jót egy sorozatnak, pláne a start előtt.

Februárban debütál a Netflixen az Avatár, Az utolsó léghajlító (Avatar: The Last Airbender), és bár egyre többen várják a szériát, úgy tűnik egy komoly változtatást muszáj volt meglépnie a készítőknek. Az egyik karakter, Sokka ugyanis, túlságosan szexistának bizonyult, ez pedig bonyodalmakat szült a projekt során. Az Entertainment Weeklynek adott interjúban viszont két szereplő, Kiawentiio (Katara) és Ian Ousley (Sokka) is megnyugtatták a rajongókat, hogy Sokka szexizmusa bizony szóba került az élőszereplős sorozat előkészítése során, de nem kell aggódnia senkinek, mert ezt szándékosan kivágták, mivel nem volt helye az új remake-ben.

„Minden szempontból nagyobb súlya van a realizmusnak.” – mondta Ousley, amire Kiawentiio elárulta:

„Úgy érzem, hogy sikerült eltüntetni azt, hogy Sokka mennyire szexista volt. Szerintem az eredeti sorozatban furcsa pillanatot szültek a beszólásai.”

Ezzel Ousley is egyetért:

„Ja, teljes mértékben. Vannak dolgok, amik át lettek alakítva egyszerűen azért, mert máshogy nézne ki élőszereplős környezetben.”

Ezeket olvastad már?

Ez alighanem azért történhetett meg, mert egyeseknek gondja adódhatna azzal, hogy az animációs sorozatban Sokka néha elég degradálóan beszél a nőkről, de a karakter úgy tűnik az élőszereplős változatban nem ilyen lesz. Nem kell messzire menni, elég csak felcsapni a Redditet és máris kiderül miből fakad ez a szexizmus. Ezen a fórumon ugyanis sokan az olyan beszólásokat kifogásolják például az eredeti Sokka kapcsán, minthogy 'a lányok jobbak a nadrágok megjavításában, mint a fiúk, a fiúk pedig jobbak a vadászatban és a harcban'.

Nem Sokka szexizmusa lesz az egyetlen különbség, amit felfedezhetnek majd az Avatár rajongók a Netflix sorozatában. Albert Kim showrunner korábban azt is elárulta, hogy a széria nem úgy kezdődik, mint az animációs sorozat. Az élőszereplős változatban bemutatják majd a léghajlítók népirtását és a Tűz népének felemelkedését is, amire az animációs sorozatban csak utalások történtek.

„Ez egy tudatos döntés volt, hogy megmutassuk az embereknek, ez nem az animációs sorozat. Néha ki kellett bogoznunk az egyes történetszálakat, és újraalkotni őket, hogy értelmet adjanak egy sorozatos drámának. Szóval nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a közönség reakciója.”

Eközben azt sem árt tudni, hogy Az utolsó léghajlító alkotói, Bryan Konietzko és Michael Dante DiMartino két évig dolgoztak az élőszereplős adaptáción, mielőtt mindenki megdöbbenésére bejelentették, hogy kreatív nézeteltérések miatt elköszönnek a projekttől, így Kim maradt az egyetlen showrunner. Nemrég az Entertainment Weeklynek azt mondta, hogy nagyon ijesztő volt nélkülük kitartani a sorozat mellett.

Az Avatár: Az utolsó léghajlító február 22-én kerül fel a Netflixre.

Kövess Minket!



Gamer szótár