Mérföldkő: Elon Musk bejelentette, emberi agyba ültették a Neuralinket

Mérföldkő: Elon Musk bejelentette, emberi agyba ültették a Neuralinket

A multimilliárdos mindent megtesz azért, hogy a technológiai fejlődésnek ne legyen semmilyen gátja.

Büszkén jelentette be saját közösségi oldalán Elon Musk, hogy először ültettek be emberi agyba Neuralink-chipet. A technológia világában ezzel egy olyan ingoványos területre merészkedett az emberi faj, ahol még sosem járt korábban. Többen aggodalmukat fejezték ki, mások gratuláltak az eredménynek. A "befogadó" jelenleg megfelelő ütemben lábadozik, innentől minden a tudomány szakemberin múlik, akik folyamatosan monitorozzák a chip működését.

Ezeket olvastad már?

Musk hozzáfűzte, hogy az első eredmények kifejezetten ígéretesek. Az eszköz megalkotásának célja nem volt más, mint a mozgásszervi betegségekkel küzdő embereknek egy olyan segítségnyújtás, amire eddig nem volt példa. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a lebénult személyek hamarosan a gondolataik segítségével irányíthatják a különböző kütyüket, mint a billentyűzetet és az egér kurzorját. A "Telepátia" kódnévre hallgató projekt fokozatosan haladt előre a tesztelésben, először egy malac, valamint makákómajom kapta meg a chipet. Természetesen még messze van attól az emberiség, hogy a tömeggyártásnak köszönhetően bárki a sarki közértben chipbeültetést végeztessen el magán, de Musk szerint ez a jövő. A hasonló agyba ültethető implantátumokkal kiszűrhetőek, megelőzhetőek és gyógyíthatóak lennének a tömegeket sújtó betegségek, mint az elhízás és a depresszió.

Te hajlandó lennél beültetni egy chipet az agyadba, ha azt előtte már többen biztonságosan használnák? Örülnél annak, ha a telepátia valamilyen formájával élhetnél a hétköznapokban?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN