MOUZ, Vitality, NaVi vagy esetleg a G2? - Ma kezdődik a 2024-es IEM Katowice

MOUZ, Vitality, NaVi vagy esetleg a G2? - Ma kezdődik a 2024-es IEM Katowice

Végre kezdődik a 2024-es profi CS2-szezon, jön az év első igazán nagy és fontos versenye. Jön az IEM Katowice!

Mennyi minden változott a tavalyi IEM Katowice óta! Meglepődnénk, ha a FaZe nem jutna be a palyoffba, pedig tavaly nem sikerült nekik, meglepődnénk ha a MOUZ sem lenne ott, pedig tavaly csak a 13-16th helyen zártak. Ugyanakkor, a jelenlegi erőviszonyokat tekintve, nem feltétlen várjuk a legjobbak közé sem a Liquidet, sem a Heroicot, pedig a tavalyi versenyen még mindkét csapat a legjobb négy között zárt. Sőt, a 2023-as IEM Katowice óta már szeretett játékunk sem ugyanaz, hiszen megjött időközben a CS2 és idén végre Katowicébe is ellátogat a játék!

Annak rendje és módja szerint pedig érkezik az IEM Katowice magyar nyelvű közvetítése is, ráadásul idén egy őrült fináléval! Erről majd néhány sorral lejjebb. Előtte még sokkal fontosabb, hogy ne maradj le az IEM Katowice meccseiről és, hogy minden szükséges infó ott legyen a fejedben.

Mikor lesz a verseny?

Két szakaszból áll az event. Az első a Play-in, ami ma (01.31) délután kezdődik és február 2-ig tart. Ezt követi a fő esemény, ahol már csak a top 16 lesz játékban, méghozzá február 3. és 11. között.

Hol lesz a magyar közvetítés?

Ahogy azt már megszokhattátok az év legnagyobb és legfontosabb Counter-Strike-közvetítései mindig az Esport1TV-n követhetőek magyarul, nem lesz ez másképp idén sem. Tali a twitch.tv/esport1tv csatornán!

Lesz magyar játékos a versenyen?

De még mennyire! Torzsi ezúttal is ott lesz a versenyen a MOUZ színeiben. Tavaly a középmezőnyben végeztek, de idén már (hála a csapatot érintő átalakításoknak) sokkal jobb formában vannak. A 2024-es IEM Katowice versenyét a HLTV ranglista 4. helyéről kezdik meg, felállásuk pedig a következő:

  • Torzsás "torzsi" Ádám
  • Dorian "xertioN" Berman
  • Kamil "siuhy" Szkaradek
  • Jimi "Jimpphat" Salo
  • Ludvig "Brollan" Brolin (kölcsönben a NiP-től)
  • Dennis "sycrone" Nielsen (edző)

Milyen csapatok lesznek?

A MOUZ mellett olyan alakulatok lépnek majd szerverre, mint a Heroic, az Astralis, a Cloud9, a Virtus.pro, a NaVi, a G2, a FaZe vagy éppen a Fnatic. Persze az utóbbi hónapokban alaposan megváltozott a csapatok felállása, jelenleg a Vitality és a FaZe tűnik a két legerősebbnek, de ahhoz még a címvédő G2-nak is biztosan lesz egy-két szava.

Miért küzdenek majd a csapatok?

A tét összesen 1 millió dollár (kb. 365 millió forint), de a győztes bajnoki címével automatikus meghívást nyert az idei IEM Cologne és a BLAST Premier World Final versenyekre is.

Egyedülálló élmény a verseny döntőjére!

Végül de nem utolsó sorban pedig, az idei IEM Katowice döntője a magyar mozikba is beveszi magát. Február 11-én az ETELE Cinema ad majd otthon a döntőnek, amire már most megválthatjátok jegyeiteket. Minden részlet a következő cikkben!

Kövess Minket!



Gamer szótár