State of Play: Ütős gameplay előzetest kapott a Rise of the Ronin

State of Play: Ütős gameplay előzetest kapott a Rise of the Ronin

Közel négy percen át forog a látványos és pörgős Rise of the Ronin.

Egyelőre úgy tűnik, hogy nem 2024 lesz az az év, amikor a Sony elárasztja a közösséget exkluzív PS5-játékokkal. Aligha kell azonban aggódnia a PlayStation fanoknak, bár tény, hogy papíron jelenleg a 2024-es felhozatal nem tűnik annyira erősnek, mint a tavalyi, azért lesz mit a tejbe aprítani. Január utolsó napjának utolsó óráiban pedig meg is mutatott néhány címet a Sony, ezúttal egy 40 perces State of Play előadással készültek, aminek során számos hagyományos és VR-játék is új előzetest kapott.

Talán a show legnagyobb dobása volt a Rise of the Ronin, ami picit olyan mintha a Sony összegyúrná a Ghost of Tsushima alapjait a modern Assassin's Creed mechanikákkal, az egészet pedig megfűszereznék egy csipetnyi Dark Souls esszenciával. Mindez egy izgalmas világot alkot, a XIX. századi japánban, magával ragadó történettel, számos egyedi küldetéssel, RPG-elemekkel, románcolható karakterekkel, és persze lenyűgöző látvánnyal.

A játék legújabb előzetesében pedig testközelből vehettük szemügyre a játék egyes elemeit. A harcrendszert, a gyors és precíz mozgás, a karakterünk fegyvereit, ellenfeleit és magát a játékteret. A játék március 22-én érkezik kizárólag PS5-re és amit eddig láttunk a játékból, amit már elárultak a fejlesztők az mind mutatós és izgalmas, egy valami azonban nagyon hiányzik. Rettentően keveset árultak el a sztoriról és hiába lesz jó a harc, hiába óriási és izgalmas a világ, ha nem írnak köré egy erős sztorit és annál is erősebb karaktereket, nem lesz, ami összefogja az egyenként érdekes játékelemeket és minden szétesik.

Reméljük nem jár majd így a játék és a Rise of the Ronin az év egyik logjobb címe lehet majd!

Kövess Minket!



Gamer szótár