Távolabb van az új Battlefield megjelenése, mint azt gondoltuk

Távolabb van az új Battlefield megjelenése, mint azt gondoltuk

Az is benne vagy a pakliban, hogy csak 2026. őszén indul az új játék.

Az EA a közelmúltban tartott eredményjelentése során, nagy körvonalakban felvázolta, hogy mik a terveik a jövőre nézve. Számos játék került szóba, de a rajongókat most talán a következő Battlefield-játék izgatja a legjobban, melytől nagy dolgokat remélnek. A kezdeti nehézségek ellenére sikerült felfuttatniuk a Battlefield 2042-őt, mely mára akkora népszerűségnek örvend, hogy a játék tavaly év végén konkrétan kifogyott a szerverekből. Ettől függetlenül a közösség azt várja, hogy a következő cím kevésbé az élő eseményeket helyezze előtérbe, inkább a klasszikus vonalat képviselje.

Az esemény során Stuart Canfield – EA alelnöke és pénzügyi igazgatója – megosztott néhány hírt az EA nem sportjátékaival kapcsolatos terveiről, melyből sajnos azt szűrhetjük le, hogy sokáig kell még várunk a következő Battlefieldre – bár közel sem annyit, mint a 2029-ben megjelenő Mass Effectre. A fejlesztők jelenleg a Battlefield 2042 márciusban érkező 7. évadát készítik elő, de már készülőben van az új cím is, melyen több stúdió is dolgozik, hogy egy kiterjedt univerzumot építsen fel a rajongók számára.

„Befektetünk a Battlefield franchise jövőjébe. Kivételes csapatunk van több világszínvonalú stúdióból, akik a legmodernebb technológiával dolgoznak azon, hogy egy kiterjedt, közösségközpontú Battlefield univerzumot építsenek a rajongók számára.” – jelentette ki Andrew Wilson, az EA vezérigazgatója.

Abból kiindulva, hogy a Battlefield-játékok jellemzően ősszel debütálnak, 2025 vagy 2026 harmadik negyedévében számíthatunk a megjelenésre. Emellett természetesen az EA-nek számos játéka van készülőben – például a Dragon Age: Dreadwolf, a Skate, valamint két jelenleg cím nélküli Marvel-játék is.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN