Pokimane levedli magáról a Twitchet, és rábólinthat a rivális álomajánlatára

Pokimane levedli magáról a Twitchet, és rábólinthat a rivális álomajánlatára

Az biztos, hogy véget ért a karrierje a liláknál, és a hírek szerint egy oltári jó jövő vár rá.

Miután egy évtizeden át streamelt a platformon és felépített magának egy birodalmat, Pokimane úgy döntött, hogy elhagyja a Twitchet. Ez a megdöbbentő bejelentés a semmiből jött, így a rajongók nem csak értetlenül állnak az eset előtt, de egyesek már azt találgatják, hogy mi lesz a 27 éves internetes 'szupersztár' következő lépése. Az elmúlt egy évtized alatt, Imane Anys a streamelésnek köszönhetően majdnem 10 millió követőt gyűjtött maga köré, és gyakorlatilag ő lett az oldal egyik arca.

Ezeket olvastad már?

Ez a kollaboráció viszont most véget ért, és arról is lehullott a lepel, Pokimane miért fordíthatott hátat a liláknak. A közösségi médiában felröppenő hírek szerint elfogadott egy hatalmas, 75 millió dolláros ajánlatot a Kick.com-tól. Ez a Twitch legkitartóbb versenytársa mostanában, és az elmúlt félév alatt számos streamert csábítottak már át magukhoz – Ninja például 100 millió dolláros üzletet kötött velük –, ami nem csoda, hiszen egyelőre feneketlennek tűnő pénztárcával rendelkeznek. Van ennek viszont árnyoldala is, mert a rajongók egy része szerint eléggé képmutató ez a húzás, ha tényleg igaz, mivel a múltban nyíltan kiállt a Twitch-en történő szerencsejátékok reklámozása ellen. A Kick fő befektetője eközben a Stake.com, amely egy online kaszinó és sportfogadási platform.

Egyelőre Pokimane még nem közölte a követőivel, hogy mi a következő állomás az életében ezen a téren. Az is lehet, hogy átköltözik a Kickre, de néhányak fejében az is megfordult, hogy számára ennyi volt a streamelés, ami valószínűtlennek tűnik, mert ez az elsődleges bevételi forrása, ráadásul elég jól is keres vele. Nehéz elképzelni tehát, hogy végleg felhagyna a tartalomgyártással.

A 'szakma' egyik legnagyobb hatású alkotójaként minden platform, amelynek sikerülne megegyeznie vele, kétségtelenül profitálna a vonzerejéből. Sokan a rajongói közül alighanem bárhova követnék imádottjukat, de persze ez mind csak feltételezés, mivel az igazság az, hogy Pokimanénen (és csapatán) kívül senki sem tudja, mi következik.

Kövess Minket!



Gamer szótár