Star Wars témájú autómosót perel a Disney

Star Wars témájú autómosót perel a Disney

Azt hitték, hogy visszaélhetnek az aranytojást tojó tyúkkal. Hát nem!

Kevés olyan népszerű franchise van a világon, mint a Star Wars. A filmek mellett már sorozatok, tengernyi videójáték és egyéb merchandise készült belőle, ami milliárdokat hozott anno George Lucasnak, most pedig a Disney-nek. Ezért nem is véletlen, hogy úgy őrzik ezt a márkát, mintha az életük múlna rajta, mert az az igazság, hogy így is van. De amikor a világ legnagyobb szórakoztatóipari cégei lecsapnak azokra, akik visszaélnek az aranytojást tojó tyúkjaikkal, az néha egészen vicces tud lenni nekünk, szemlélőknek.

Itt van például az a friss eset, miszerint a Disney és a Lucasfilm beperelt egy chilei autómosót. A Star Wash névre hallgató üzlet egy Star Wars tematikájú autómosó, de ez nem csak a nevében igaz, hanem minden másban is. Itt egy vicces kis videó arról, ahogyan Kylo Ren, Darth Vader, Boba Fett, Csubakka és a mandalóri együtt takarítják a chilei verdákat:

Ezeket olvastad már?

Az autómosó tulajdonosa egyébként nem adja fel harc nélkül. Állítólag azzal az érvvel állt szembe a Disney-vel, hogy a név pont eléggé különbözik a Star Warstól, valamint a szerzői jogok nem terjednek ki az autók tisztítására. Mivel nem vagyunk ügyvédek, nem tudjuk megmondani, hogy ez mennyire fog működni. De valószínűleg a Disney-nek jó esélye van a győzelemre, mert a karaktereit marketingcélra használja fel a Star Wash. Arról nem is beszélve, hogy a Disney-nek igen sok pénze van arra, hogy hosszasan pereskedjen, ha esetleg úgy adódna.

Kövess Minket!



Gamer szótár