Jön a Watsonra építő új Sherlock sorozat, Morris Chestnuttal a főszerepben

Jön a Watsonra építő új Sherlock sorozat, Morris Chestnuttal a főszerepben

A történet pedig egy eléggé furcsa csavarra épít.

Lassan két kezünk sem lesz elegendő, ha meg akarjuk számolni hányan, hányféleképpen dolgozták fel Sherlock Holmes és Dr. John Watson történetét. Az biztos, hogy egy rendkívül népszerű párosról van szó és az embereket mindig érdekli, ha valamilyen formában képernyőre kerülnek, azonban most egy merőben más stílussal próbálkoznak meg bemutatni Sir Arthur Conan Doyle megálmodott karaktereit, azaz egyik karakterét csak.

Ezeket olvastad már?

Az új szériának az alapsztorija ugyanis onnan indul, hogy Sherlock Holmes halott, miután Moriarty professzor végzett vele. A CBS csatorna által berendelt sorozat egy modern kori orvosi thriller lesz, semmint a jól megszokott bűnűgyi vonalat erőltetné újra. A cselekmény tehát Sherlock halála után egy esztendővel indul, mikor is Dr. John Watson visszatér az orvosi pályára, és eközben állást talál magának egy ritka rendellenességeket kutató és kezelő klinikán. Ami viszont nem maradhat ki, hogy Watsont továbbra is kísérti majd a múltja, és Moriarty sem hagyja békésen éldegélni.

A sorozat a Watson nevet kapta, a főszereplőt pedig a Ha/ver 2-ben, a Steven Seagal nevével fémjelzett Száguldó erődben és a kultikus fekete gengszterfilmben, a Fekete vidékben (Boyz n the Hood) is feltűnő Morris Chestnut kapta, de emellett a produceri feladatokat is ellátja majd. Dr. Watson, mint orvos nem lesz új keletű szerep számára, hiszen játszott már ilyen karaktert a 2019 és 2021 között futó szériában, A Rezidensben.


Morris Chestnut lesz a Watson főszereplője

Nem ez lesz az első egyébként, hogy az eredeti duót kicsit megbolygatják Hollywoodban, hiszen emlékezhetünk a Sherlock és Watsonra (Elementary – 2012-2019), melyben a parádés nyomozó társa Joan Watson volt, akit Lucy Liu alakított. Az biztos, hogy ez a mostani ötlet is meg fogja osztani majd a rajongókat, eközben a sorozatot berendelő CBS elnöke, Amy Reisenbach rendkívül izgatottan várja a projektet:

„Izgatottan várjuk, hogy színre lépjen ez a közkedvelt karakter a Sherlock Holmes világából ennek a sorozatnak a centrumába, és hogy megformálja őt Morris Chestnut a halhatatlan doktornak ebben a friss és talán nem várt új értelmezésében. Craig Sweeny merész új és komplex Dr. Watson-sorozata ügyesen ötvözi a gazdag, karakterközpontú történetet a tenyérizzasztó orvosi rejtélyekkel.”

Kövess Minket!



Gamer szótár