Megszólaltak a fejlesztők, ezért tűnt el mindenhonnan a Spec Ops: The Line

Megszólaltak a fejlesztők, ezért tűnt el mindenhonnan a Spec Ops: The Line

Hatalmas veszteség lenne, ha nem sikerülne megoldani a problémát, és örökre búcsút kéne intenünk a játéknak.

A Spec Ops: The Line-t még 2013-ban adta ki a 2K Games, az egyszemélyes módját a Yager Development, míg a többjátékos részét a Darkside Game Studios fejlesztette. A játék azóta is egészen nagy játékosbázissal rendelkezett, időről időre sokan tértek vissza , hogy ismételten belevágjanak a nem mindennapi akcióba, ahol számos nehézségi szint, fegyver és egyéb várt rájuk. Az elmúlt években már többször is veszélyes helyzetben volt a cím, azonban most tényleg beütött a krach. Mindenhonnan eltűnt a játék, a fejlesztők pedig úgy néz ki tehetetlenek.

Cory Davist – a projekt igazgatója – mint derült égből villámcsapás érte a hír, miszerint minden digitális platformól – Steam, GOG, Xbox – eltávolították a játékát.  Saját elmondása szerint „megsemmisült" ennek hallatán. A 2K Games nemsokkal később bejelentette, annak köszönhető, hogy eltűnt a cím, hogy több partneri licencük is lejárt. Davis mindenesetre megígérte a rajongóknak, hogy ez még nem a Spec Ops: The Line vége.

Nem tudni, hogy miként tervezi helyrehozni a helyzetet, hiszen a kiadó nem árulja el, hogy mely licencek jártak le, és több mint valószínű, hogy nem az eredeti fejlesztők – a Yager Development – birtokolják a játék jogait, hanem a 2K Games – Davis pedig már nem ott dolgozik. Egyelőre csak egyre több kérdés merül fel az ügyben, mindenesetre reméljük, hogy senki nem akar veszni hagyni egy ilyen szuper, és ekkora múlttal rendelkező játékot. 

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár