State of Play: Tényleg bemutatkozott egy új Metro-játék, de...

State of Play: Tényleg bemutatkozott egy új Metro-játék, de...

Még idén jön a Metro Awakening, de nem biztos, hogy tetszeni fog a célplatform.

Bevallom őszintén, nem vagyok nagy rajongója a Metro játékoknak, a könyvnek pedig még annyira sem. Hasonló kategóriában véleményem szerint a S.T.A.L.K.E.R. játékok sokkal nagyobbat ütnek és az azok alapjául szolgáló könyv is sokkal profibb, részletesebb, izgalmasabb és komolyabb. Ettől függetlenül nem másítom meg a Metro-játékok érdemeit és én is kíváncsian vártam, hogy mikor jön már végre új rész. A válasz az, hogy még idén, de nem úgy ahogy gondolnád.

A tegnap éjjeli State of Play bemutatón valóban szerepelt egy új Metro, ahogy az kiszivárgott pár nappal ezelőtt. És az is igaznak bizonyult, hogy ez a játék egy csak és kizárólag VR-ra megjelenő program lesz.

A Metro Awakening ugyanúgy Dmitry Glukhovsky világában játszódik, mint az eddigi epizódok, de jóval a Metro 2033 eseményei előtt. Főhősünk egy doki, Seerdar, aki felségét keresi a cseppet sem barátságos alagutakban. VR-játék lévén aligha fogják agyonbonyolítani a sztorit, nem ez lesz a cél, sokkal inkább az, hogy egy pörgős és látványos akciójátékkal gazdagodjon a PSVR 2, ami így nagyobb népszerűségre tehet szert a játékosok körében.

A Matro Awakening valamikor 2024-ben érkezik majd, PSVR 2-re.

Kövess Minket!