Elhunyt a The Mandalorian és a Rocky-filmek sztárja, Carl Weathers

Elhunyt a The Mandalorian és a Rocky-filmek sztárja, Carl Weathers

Az amerikai színészt álmában érte az elkerülhetetlen, családja és rajongói fájó szívvel búcsúznak tőle.

76 éves korában elhunyt Carl Weathers, amerikai színész, rendező, szinkronszínész. A régimotorosok és a klasszikus művek kedvelői a Rocky-filmek Apollo Creedjeként ismerhették őt, mind a négy klasszikus Rocky filmben szerepelt. De ugyancsak ő alakította 1987-ben Dillont a Predatorban, 1996-ban pedig ő volt Chubbs a Happy, a flúgos golfosban. A fiatalabbak minden bizonnyal a messzi-messzi galaxisból emlékeznek rá, hiszen ő játszotta a The Mandalorian sorozatban Greef Kargát, aki a fejvadászok céhének vezetője. Szinkronszínészként olyan produkciókban hallhattuk, mint a 2019-es Toy Story 4, ahol Combat Carlst szólalta meg, de nem állt messze tőle a videójátékok világ sem! Akit a filmek hidegen hagynak, de játszott mondjuk a 2015-ös Mortal Kombat X-szel, az is hallhatta Weathers hangját, hiszen ő szólaltatta meg a játékban régi Predátoros karakterét, Dillont.

Az amerikai sztár ráadásul nem csak színészként, de rendezőként is remekelt. Olyan TV-s projektekben vállalt rendezői feladatokat, mint az Esküdt ellenségek vagy a Chicago Med, de a The Mandalorian második és harmadik évadából is ő rendezett egyes epizódokat.

Carl Weathers a The Mandalorian sorozatban, Greef Karga szerepében

„Békésen, álmában ment el, 2024. február elsején. Kivételes ember volt, aki egy rendkívüli életet élt. Hozzájárulásával a filmekhez, sorozatokhoz, a sporthoz és a művészetekhez, kitörölhetetlen nyomot hagyott a világban, ami generációkon ível majd át. Szeretett testvér, apa, nagyapa, társ és barát volt" - búcsúzott tőle családja a haláláról szóló bejelentésben.

Nyugodjék békében!

Kövess Minket!