Még a Marvel buktáját is túlszárnyalja az Öngyilkos osztag Steamen

Még a Marvel buktáját is túlszárnyalja az Öngyilkos osztag Steamen

A Marvel's Avengers-t tavaly óta már nem is kapható a digitális boltban.

Nem rég jelent meg a Suicide Squad: Kill the Justice League – egészen pontosan már január 30-ától játszható –, és nagyjából egy hét leforgása alatt beigazolódtak a korábbi intelmek, ebben a formában nagyon mellé lőtt ezzel a játékkal a Rocksteady Studios – akiknek a Batman Arkhamverse-t is köszönhetjük.

Ezeket olvastad már?

Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a SteamDB – független Steam-adatgyűjtő – oldal szerint még a 2019-es Marvel's Avengersnél is gyatrábban teljesít a platformon. Az utóbbi bukta mindössze 29.916 játékost gyűjtött maga mellé az első napján, az Öngyilkos osztagra azonban még fele ennyien sem voltak kíváncsiak, hiszen egyidejűleg csak 13.459-en éreztek kihagyhatatlan vágyat a játékra.

Mindkét cím esetében volt lehetőség előrendelés gyanánt jó néhány nappal korábban nekivágni a kalandnak, de a Suicide Squad esetében már ez az időszak sem volt problémamentes. Amint a játék elindult Új-Zélandon és Ausztráliában, a Rocksteady kénytelen volt leállítani a szervereket egy olyan hiba miatt, aminek hatására automatikusan véget ért a sztorimód a legelső bejelentkezések után. A leállás több, mint hat órán át tartott, amit egy nappal később egy újabb egy órás karbantartás követett. Erre válaszul a Warner Bros. 20 dollár/ 16 font játékbeli valutát ajándékozott azon játékosoknak, akik előrendelték a Suicide Squad: Kill the Justice League-t.

Ami szintén hátránynak róható fel, hogy akár csak az Avengers esetében, a játék folyamatos online kapcsolatot igényel – bár a Marvel üdvöskéjénél elég volt egyszer bejelentkezni ehhez, és utána működött. A mélyrepülés után a Crystal Dynamics tavaly végül bejelentette, hogy 2023. szeptember 30-án befejezi a Marvel's Avengers hivatalos támogatását, az utolsó frissítésre pedig március 31-én került sor. A játék azóta már meg sem vásárolható.

Csak nehogy erre a sorsa jusson a DC által szponzorált tesója is.

Kövess Minket!



Gamer szótár