Ne légy ennyire komoly! Inkább teszteld le a Sötét Lovag-tudásod ezzel a kvízzel!

Ne légy ennyire komoly! Inkább teszteld le a Sötét Lovag-tudásod ezzel a kvízzel!

Ki ne emlékezne Christopher Nolan szinte tökéletes Batman trilógiájára és Heath Ledger hátborzongató Joker alakítására?! Bár mennyire is emlékszünk rá valójában?

2025-ben lesz 20 éve, hogy Christopher Nolan első Batman filmje megjelent és most van 12 éve, hogy a trilógia utolsó részét a mozikban játszották. A hihetetlen látványvilág, a lebilincselő történet és a színészek felemelő alakítása szinte életre keltette Gotham komor, baljós városát, még ennyi év távlatából is aligha van, aki ne őrizne magában valamilyen élénk emléket a trilógiából. A DC Comics híres, rejtélyes és komor karakterét Christian Bale keltette életre Nolan filmjeiben, amit a mai napig a szuperhős egyik legjobb alakításának tartanak. Ismert ellenfelét, Jokert pedig egy páratlan és hátborzongató alakításban, Heath Ledger játszotta. A két színésszel szinte garantált volt a siker, de nem mehetünk el szó nélkül a fantasztikus mellékszereplők mellett sem, akiket olyan színészek kelthettek életre, mint Morgan Freeman, Gary Oldman, Aaron Eckhart, Cillian Murphy és Eric Roberts

Ha te is nagyon szereted esetleg ezeket a filmeket, akkor van egy jó hírem számodra. Gotham egyik maffiafőnökét alakító Eric Roberts, idén május 18-án és 19-én ellátogat a Budapest Comic Conra. Ha szeretnél találkozni vele, lőni egy közös fotót vagy egy aláírt posztert szerezni tőle, akkor itt az ideje, hogy meg vedd a jegyed a Budapest Comic Con honlapján. Nem tudhatjuk, hogy mikor jön következőre Magyarországra a többszörös Golden Globe-díjra jelölt színész, úgyhogy semmiképp sem szabad kihagynod ezt a lehetőséget.

Viszont, mielőtt még találkozol vele, lehet nem ártana felfrissítened a filmekkel kapcsolatos tudásod. A mostani The Dark Knight kvízzel ráadásul nem csak az emlékezeted tudod tesztelni, hanem ha regisztrálsz egy újat vagy bejelentkezel már meglévő Esport1 fiókodba, még értékes pontokat is szerezhetsz, amiket aztán a Piacon válthatsz be nyereményekre.

The Dark Knight kvíz

Ki alakította Batmant a filmek során?


A Sötét Lovag egy bankrablási jelenettel kezdődik. A kérdés, hogy a bankrablás után, milyen járművel menekült el Joker?


Batman alábbi segítői közül melyik NEM jelent meg a filmek során?


Hogy hívták az Eric Roberts által alakított maffiafőnököt?


Kit választott végül Rachel Dawes?


Melyik ellenfél NEM jelenik meg a filmek során?


Mi lett Salvatore Maroni sorsa? Meghalt?


Melyik idézet NEM a Heath Ledger által alakított Jokertől származik?


Meghalt Jim Gordon a filmek során?


Melyikért nem Bane a felelős?


10+1 Bónusz kérdés: Ki játszotta a filmek során Jonathan Crane-t, azaz Madárijesztőt?


Itt a vége


Kövess Minket!



Gamer szótár