Kiakadtak a vásárlók, mert nem lehet maszturbálni az Apple Vision Proval

Kiakadtak a vásárlók, mert nem lehet maszturbálni az Apple Vision Proval

A lehangoltságot követően már gőzerővel keresik a megoldásokat a felhasználók.

Az Apple nagy csinnadratta közepette megjelent új készülékével kapcsolatban a vásárlók egy része csalódottan vette tudomásul, hogy a magas ár ellenére nem játszik le semmilyen VR-pornót.

Ezeket olvastad már?

A Vision Pro nem csak, hogy nem játszik le semmi ilyesmit, egyenesen megakadályozza, hogy az emberek hozzáférjenek a magával ragadó felnőtt tartalmakhoz, ami egy csalódott felhasználót például arra késztetett, hogy 3500 dolláros erényövnek nevezze a terméket. Ennek hatására egy egész Reddit-oldal is létrejött a napokban, bár itt a lehangoltságon túl egyesek már azon törik a fejüket hogyan lehetne megkerülni a rendszert.

„Biztos vagyok benne, hogy valaki előbb-utóbb előáll egy olyan alkalmazással, amely ezt lehetővé teszi, hiszen alapból ez a tartalom nem elérhető, és a natív webböngészővel sem lehet az ilyen oldalakat meglátogatni.” - írta egy illető a Redditen.

A Vision Pro február 2-i megjelenését megelőzően sok olyan fórum alakult, Redditen is, ahol a felhasználók izgatottan várták, hogyan "forradalmasítja" a pornót a különleges szemüveg. Volt aki szerint a hosszú távú kapcsolatokban ez az eszköz nagyszerű változást hozhat. Miután azonban az Apple kiadta a készüléket, elég gyorsan világossá vált, hogy a vásárlók nem tudnak hozzájutni a csúcstechnológiás pornóhoz. Az általános konszenzus szerint a Vision Pro "sima" felvételeket játszik le az olyan pikáns weboldalakról, mint a PornHub, de nincs olyan funkció, amely a pornográf felvételeket 180 fokos, egymás melletti videóként indítaná el – a 180 fokos SBS stílusú filmezés a legtöbb kereskedelmi VR-videó elkészítésének módja, és ennek következtében a bal és a jobb szem számára különböző tartalmat tesz elérhetővé.

Az Apple képviselői egyelőre nem reagáltak a dologra, ellenben azt sem árt tudni, hogy a technológiai óriás néhai vezérigazgatója, Steve Jobs úgy vélte, az Apple-nek "erkölcsi kötelessége" blokkolni a pornót, és a vállalat megalakulása óta tiltotta az X-kategóriás alkalmazások felvételét az App Store-ba.

Kövess Minket!



Gamer szótár