State of Play: bizarr, de ritka izgalmas előzetest kapott a Death Stranding 2

State of Play: bizarr, de ritka izgalmas előzetest kapott a Death Stranding 2

Hideo Kojima úgy tűnik képes még magasabbra tenni azt a bizonyos lécet.

A szivárgásoknak köszönhetően már előre tudni lehetett, hogy mikor számíthatunk a State of Play legújabb felvonására, és az is kiderült milyen játékokat mutatnak majd be az év egyik legjobban várt prezentációja során. A pletykák igaznak bizonyultak és egy hosszabb videóból végre jó néhány dologra fény derült Hideo Kojima alkotásával kapcsolatban.

A Death Stranding folytatása ugyanolyan furcsa lesz, mint az eredeti játék. Az új trailer ennek apropóján egy különösen felkavaró műtéttel kezdődik. Ezt követően viszont beindulnak az események és a legjobb az egészben, hogy egy csomó helyszínen megfordulunk majd a kalandunk során, még az Egyesült Államokon kívül is, emellett visszatér egy gonosztevő, aki alighanem Jokertől merített ihletet. És igen, a baba is szintén megjelenik – egy új, beszélő babával együtt. A folytatásnak hivatalossá vált az interneten keringő címe is: Death Stranding 2: On the Beach. A történetet illetően pedig a következőre számíthatunk a hivatalos leírás szerint:

„Ismét egy hatalmas küldetés vár főhősünkre, hogy helyreállítsa az emberi kapcsolatokat a UCA-n (Amerikai Egyesült Városok) túl is. . Sam – társaival az oldalán – újfent útra kel, hogy megmentse az emberiséget a kihalástól. Csatlakozz hozzájuk, miközben egy olyan világot járhatsz be, amelyet túlvilági lények, különböző akadályok és egy rejtyéles kérdés sújt, vajon érdemes volt összekapcsolódnunk?”

Ezeket olvastad már?

A hosszú előzetesből kiderül, hogy jó pár dolog visszatér az első epizódból, úgy mint Sam különleges öltözéke, és annak tartozékai, de ismét építhetünk majd királis hidakat, és az eső elől is fedezékbe húzódhatunk, valamint a lebegő kordékat is igénybe vehetjük a könnyebb cipekedés érdekében.

Néhány képkocka erejéig feltűnik egy csomó fegyver is, ami arra enged következtetni, hogy a Death Stranding 2 sokkal több harcot tartalmaz majd, mint az elődje. Amikor Fragile megmutatja Samnek a személyes fegyvertárát, az tele van rohampuskákkal, hangtompítós pisztolyokkal, revolverekkel és a DS1 Director's Cutból megismert maser gunnal is, de akadnak mesterlövészpuskának, rakétavetőnek és nehéz gépkarabélynak látszó fegyverek is.

Egy másik újdonságnak biztosan sok rajongó örülni fog, hiszen az első felvonásnak az egyik legidegörlőbb része volt, mikor egy halom cuccal a hátunkon kellett lopakodni. Az előzetesben Sam egyszerűen csak lerakja a rakományát, ami nem csak egy okos döntés, de lehetővé teszi a gyorsabb és agilisabb mozgást is. A napszakok is váltakozni fognak, és míg a DS1-ben mindig nappal bandukoltunk, itt már éjszakai küldetések is lesznek, bár az még nem tisztázott, hogy vajon dinamikusan változnak-e majd a napszakok. A már megismert járművek is új külsőt kaptak, de valószínűleg újaknak is örülhetünk majd, elég csak az első trailerben felbukkanó egykerekűre gondolni.

A Death Stranding 2-t először a 2022-es The Game Awards-on mutatták be, és első körben PS5-ön debütál majd. A folytatás ismét pazar színészgárdával büszkélkedhet, melynek üde színfoltja lesz Norman Reedus, Léa Seydoux, Elle Fanning, Shioli Kutsuna és Troy Baker is. A Death Stranding 2 valamikor 2025-ben jelenik meg.

Kövess Minket!



Gamer szótár