Ha szerinted a Morbius hulladék, ne nézd meg a Madame Webet

Ha szerinted a Morbius hulladék, ne nézd meg a Madame Webet

Úgy tűnik a Sony teljesen vakon van, ha szuperhősfilmekről van szó.

Megtartották a várva várt Madame Web első tesztvetítéseit, azonban az első reakciók alapján lehet, hogy nagyon nem is kellene tovább mutogatni a Sony/Marvel legújabb alkotását.

Érdekes koncepció született a stúdiónál, miután filmet készítettek Pókember egyik mentoráról, a hálószövő nélkül. Nem új keletű ez az ötlet a Sonytól, hiszen eddig csak ilyen produkciókat gyártottak, több-kevesebb sikerrel. A Madame Web főszerepét Dakota Johnson kapta meg, és egy olyan nőt játszik, akinek látnoki képességei vannak. Egész impozáns egyébként a stáblista, hiszen rajta kívül feltűnik még a képernyőn Sydney Sweeney, Celeste O'Connor, Isabela Merced, valamint Tahar Rahim, Mike Epps, Emma Roberts és Adam Scott is. A Madame Webet S.J. Clarkson rendezte, a forgatókönyvet Clarkson mellett Matt Sazama, Burk Sharpless és Claire Parker írta meg.

Ezeket olvastad már?

Nincs könnyű dolga ennek a projektnek, mivel egy olyan időszakot élünk, amikor is a képregényfilmek erősen hanyatlásukat élik, elég csak arra gondolni, hogy a Marvelek, A Hangya és a Darázs: Kvantumánia, illetve DC-nél a The Flash, Black Adam, Shazam! – Az istenek haragja is megbukott. A film a Sony által életre keltett Pókember nélküli Pókember-univerzumának (SSU) negyedik felvonása, és a Venom (2018), a Venom: Let There Be Carnage (2021), továbbá a Morbius (2022) után igyekszik megnyerni magának a rajongókat. Eddig egyik sem teljesített olyan fényesen, mint azt várták volna, a második Venom, valamint a Morbius pedig egyenesen beleállt a földbe, akkorát halast a mozikban.

Az első vélemények alapján Madame Web sem váltja meg a világot:

„Morbius jobb volt...”

„A Madame Web egy kínos zűrzavar. Tehetséges sztárokat pazaroltak el a valószínűleg legrosszabb képregényfilmre, amit valaha láttam. Tele borzalmas párbeszédekkel, kínos vágással és szinte mindvégig nevetséges az egész. Csak ültem ott értetlenül jelenetről jelenetre, és azon filóztam, hogy valaki jóváhagyta ezt. Legalább a mémek majd megváltják.”

„A Madame Web teljesen rendben van. Itt tényleg nincs sok mondanivaló. A főszereplők elbűvölőek. Dakota Johnson egy boszorkányos csodabogár. A slasher/FINAL DESTINATION találkozik a szuperhősökkel és ez jól működik együtt. Igazából nem tartalmaz sok mindent, de nem egy katasztrófa.”

„A Madame Web egy nehézkes, rosszul megírt, rendetlen és hanyag film, tele középszerű vágással és alakításokkal. Hiába volt szolid az operatőri munka és érdekes a koncepciója, a szörnyű kivitelezés miatt nem lehetett megmenteni.”

„Engem sajnos egy cseppet sem szórakoztatott a film. A Madame Web egy elhibázott és elpazarolt lehetőség...”

„Megnéztem a Madame Webet, és rossz volt. Próbáltam adni neki egy esélyt, de sajnos a gyenge kivitelezés nem segített rajta. A szereplők fantasztikusak voltak, de az alakítások határozottan csalódást okoztak...”

„Sajnos számomra a Madame Web szinte minden téren nélkülözte a szükséges szikrát: írás, színészi játék, akciójelenetek. Van néhány jó pillanata, kiváló tempóval, de ezt nehéz volt végignézni.”

„A Madame Web egy újabb kiábrándító alkotás a Sony univerzumában. Dakota Johnson kiemelkedik, de sajnos ez a többi szereplőre nem igaz. Nem olyan rossz, mint amire számítottam, de sajnos elmarad egy tisztességes film szintjétől: 2/5”

A Madame Web után a Sony augusztus 30-án a Kraven, a vadász, november 8-án pedig a Venom 3 bemutatását tervezi.

Kövess Minket!



Gamer szótár