A lenyűgöző sztori ellenére ritka megosztóra sikeredett a Banishers: Ghosts of New Eden

A lenyűgöző sztori ellenére ritka megosztóra sikeredett a Banishers: Ghosts of New Eden

A Don't Nod az egyik legérdekesebb stúdió jelenleg. Úgy tűnik, nem félnek előállni új ötletekkel, és szeretik a határokat feszegetni az akció-szerepjátékokon belül.

A Vampyr például kifejezetten remekbe szabott alkotás lett tőlük, az utóbbi évtized legjobb vámpíros címét tették le az asztalra, még ha azért bőven voltak is hibái. A Banishers: Ghosts of New Eden eközben egy 17. században játszódó RPG. A játékban egy különös világot fedezhetünk fel, és ezalatt jó néhány fontos döntést kell meghoznunk, a szellemvilággal pedig ádáz harcokat vívunk mindeközben.

A főszereplők, Antea Duarte és Red mac Raith egy szellemvadász pár, akik romantikus kapcsolatban állnak egymással. Azért bérelik fel őket, hogy segítsenek a végére járni egy átoknak, amely a gyarmati Amerikában található New Eden településre telepedett rá, és ennek apropóján meg kell szabadítaniuk a lakosokat a múltjukból előbukkanó szellemektől.

Ezeket olvastad már?

Az alapkoncepció elég meggyőző, de egy óra elteltével egy olyan csavar történik, amely mindent felborít. Nem a történet tehát a gyengepontja a játéknak, sőt, tényleg fantasztikus világot alkottak meg, amiben el lehet veszni hosszú órákra. A kaland alatt pedig kiderül, hogy a sztori a szakmai kötelezettségeket is szembeállítja a személyes kötelékekkel. Morális döntéseinknek komoly, kézzelfogható következményei vannak, és a legjobb az egészben, hogy a játékmenet többnyire összhangban van a narratívával.

Persze ez nem minden, hiszen akadnak bőven vannak hiányosságai is a szoftvernek Kezdjük azzal, hogy a bossokon kívül nincs nagy változatosság az ellenfeleket illetően, és a gear rendszer is eléggé gagyi. PlayStationön pedig akadnak teljesítménybeli problémák is. A megjelenést követően eléggé megoszlanak a vélemények a Banishers: Ghosts of New Edenről, mert vannak, akiknek nagyon tetszik, és előfordulnak olyanok is, akiknek nagyon nem ez életük játéka.

  • GameReactor: 90/100
  • Voxel: 90/100
  • Xbox Era: 8.7/10
  • AltChar: 87/100
  • Push Square: 8/10
  • Gaming Trend: 80/100
  • TechRaptor: 7.5/10
  • PC Gamer: 74/100
  • GamesRadar+: 60/100

Kövess Minket!



Gamer szótár