Egyre többen vállnak meg az Apple Vision Prótól, az is kiderült, hogy miért

Egyre többen vállnak meg az Apple Vision Prótól, az is kiderült, hogy miért

Az kezdeti lelkesedés után sokan csalódtak az eszközben, és inkább visszakérik a pénzüket.

Az Apple első körben 200 000 Apple Vision Prót adott el, mellyel túlszárnyalt minden előzetes becslést – félelmetes belegondolni mekkora összeg lehet ez annak fényében, hogy az eszköz ára 3500 dollár. Az első visszajelzések összességében pozitívak voltak, hiszen ezzel új szintre emelték a virtuális valóságot, és tényleg számos olyan, a hétköznapi életünket is megkönnyítő funkcióval szerelték fel, melyektől mindenki álla leesett. Viszont ahogyan telnek a napok, és közeledik a 14 napos pénzvisszatérítési garancia lejárati dátuma, a rózsaszín köd is egyre csak oszlik. Számos felhasználó döntött a visszaváltás mellett, melyet többen a közösségi oldalaikon indokoltak meg.

Az eszköztől való megválás elsődleges oka a kényelem. Többen számoltak be arról, hogy az Apple Vision Pro túl nehéz – 600-650 gramm –, ráadásul a használat során szédülést tapasztaltak – akár egy utazási betegség átélésekor.

„Annak ellenére, hogy olyan varázslatos a használata, mint reméltem, túlságosan kényelmetlen volt még rövid ideig is viselni, mind a súlya, mind a pánt kialakítása miatt. Használni akartam, de féltem feltenni” – írta egy csalódott felhasználó. „Túl drága és nehézkes ahhoz, hogy megpróbáljam megszokni az állandó fejfájást és szemfájdalmat, amit tapasztaltam. Visszajövök a következőre." – ecsetelte egy másik vásárló.

Ezek a panaszok természetesen emberfüggőek, hiszen mindenkire máshogy hatnak az ilyen eszközök. Sokaknak több óra használat meg sem kottyan, míg más 10 perc után elviselhetetlen fejfájást tapasztal. Voltak olyanok is, akik az eszköz kényelmét éltették, tehát ezek összességében szubjektív vélemények. Ugyanakkor akadnak, akik szerint hamar megunható az Apple Vision Pro, és igazából nincs olyan funkciója, mely miatt hosszútávon használnák.

"Ha nem a produktivitásom növelésére használom, és ha nem is szórakozásra, és ha nincs elég játék hozzá, amivel játszhatok, akkor egyszerűen nem tudom megindokolni, hogy miért tartsam meg" – fejtette ki egy Reddit-felhasználó.

Az Apple-nek megijednie valószínűleg nem kell, ez csupán egy hangos kisebbség a felhasználók körében, azonban ezeket a panaszokat felhasználhatják arra, hogy a következő generáció még több érdeklődőt kielégítsen.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár