Megjött a Taxi szimulátor előzetese, de nem a sebesség miatt fog tetszeni

Megjött a Taxi szimulátor előzetese, de nem a sebesség miatt fog tetszeni

Nem a sebességmámor adja majd el ezt a játékot.

Manapság, ha csak 5 percre is elmerülünk a videójátékok világában, rögtön rájövünk, hogy elképesztően sokszínű a felhozatal. Néha már talán éppen az a gond, hogy nem is tudjuk mivel kellene játszani. Az egyik műfaj pedig különösen sokat fejlődött, ráadásul néhány esztendő leforgása alatt száz, meg száz új koncepciót valósítottak meg a segítségével. Ez a műfaj nem más, mint a szimulátorozás, amely gyakorlatilag lehetővé teszi, hogy átélhessük a képernyő előtt ülve, hogy milyenek lennének a mindennapok egy farmon, kamionsofőrként, de egy konyha főszakácsaként is kipróbálhatjuk magunkat, vagy lehetünk takarítók, füvet nyírhatunk, autót szerelhetünk, kávézót üzemeltethetünk, a sort pedig hosszasan lehetne folytatni.

Ezeket olvastad már?

Egyesek nagyon élik ezeket a játékokat és hosszú órákat vagy napokat is el tudnak tölteni velük. A jó hír számukra, hogy nincs olyan hét vagy hónap, hogy ne dobnának piacra egy-egy újabb alkotást ebben a zsánerben. Most is erről számolhatunk be, hiszen előzetest kapott a Taxi Life: A City Driving Simulator is, amelyben egy taxisként tengethejük a mindennapjainkat. Az előzetes információk szerint a játék Barcelonába kalauzolja el a játékosokat, a spanyol nagyváros nyüzsgő utcáin kell minél hamarabb eljuttatni egyik helyről a másikra az utasokat vagy az egyéb rakományokat. A feladatokat időre kell végrehajtani, ezért nem árt gyorsan megismerni a helyi forgalmat és a várost, hogy el tudjuk kerülni a dugókat vagy a lezárásokat, miközben a közlekedési szabályokat sem hágjuk át.

A leírás szerint ez egy nyílt világú szimulátor játék, amelyben Barcelonát egy az egyben igyekeztek lemodellezni a minél autentikusabb élmény elérése érdekében, ehhez pedig még hozzátesz az is, hogy dinamikus az időjárás. A sokféle feladat közben időt szakíthatunk az autónk testreszabására és javítására is, hiszen tudjátok mit mondanak: egy boldog autó boldog ügyfeleket jelent!

A játék március 7-én jelenik meg.

Kövess Minket!