A Helldivers 2 vezérigazgatója szerint még érdemes lehet várni a játék megvásárlásával

A Helldivers 2 vezérigazgatója szerint még érdemes lehet várni a játék megvásárlásával

Tényleg azt tanácsolja nekünk, hogy most még ne költsünk a játékára?

A Helldivers 2-őt február 8-án adta ki PC-re és PlayStation 5-re a Arrowhead Game Studios, ami a vártnál sokkal jobb startot vett. A játék azóta is vezeti a letöltési listákat, és napi szinten dönti előző rekordjait – már több mint 400 000 egyidejű játékost is számlált. Mivel a fejlesztők sem számítottak ekkora felhajtásra, a szerverek túlterhelődtek, és jelenleg sok vásárló ragadt a világán kívül, ami igazán bosszantó egy 40 eurós játék esetében. Az AFK-olás időtartamát már korlátozták, de így is ugyanúgy fennáll a probléma, melyet gőzerővel igyekeznek orvosolni. A játék vezérigazgatója – Johan Pilestedt – az X felületén válaszolt egy rajongónak, aki arra panaszkodott, hogy szívesen megvenné a játékot, de jelenleg nincsen rá pénze.

„Ha nincs pénzed, szerezd be később. Bár egy igazán szórakoztató játékot készítettünk, érdemes megvárni, amíg a szerverek támogatni tudják a kapacitást. Úgy értem, hogy vezérigazgatóként természetesen azt szeretném, ha a játék a lehető legjövedelmezőbb lenne, de ha erre költenéd az utolsó dollárjaidat, és beragadnál a szerverekre való várakozásba, akkor összetörne a szívem" – reagált a posztra Pilestedt.

Igazán üdítő ilyet olvasni egy vezérigazgatótól, és ezek után az ember még nagyobb bizalmat érez a tulajdonosok felé. Biztosak lehetünk abban, hogy a közeljövőben sikerül megoldaniuk a szerverproblémákat, addig pedig fogadjuk meg a fenti tanácsot, és kíméljük meg magunkat a leállások általi frusztrációtól, inkább akkor csatlakozzunk a játékba, amikor már minden gördülékenyen működik.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gaming - Idén is kiosztották az Év E-sportolója díjakat

Kilencedik alkalommal adták át a K&H „Az Év E-sportolója 2023” díjakat. Évről évre azok a magyar sportolók jogosultak az elismerésre, akik hazai vagy nemzetközi csapatban képviselik a sportágat. Idén 18 kategóriában vehették át érdemeiket a digitális sport legjobbjai.