A Reddit eladja a felhasználók által készített tartalmat

A Reddit eladja a felhasználók által készített tartalmat

Úgy tűnik, hogy semmi sem állhat a mesterséges intelligencia fejlődésének az útjába.

A Reddit az egyik legnépszerűbb, mondhatni független platform, ahol a felhasználók szabadon megoszthatják véleményüket, munkáikat, ötleteiket vagy akár eredményeiket is. Mára már hatalmas népszerűségnek örvend, és az egyes kimutatások szerint naponta több, mint 60 millióan használják a felületet. Tavaly ez még 'csak' 55 millióan nézegették ugyanilyen időközönként, de a becslések szerint 2025-re, már majdnem 70 millióan látogatják majd a közösségi média platformon napi szinten.

Ezeket olvastad már?

Nem véletlenül tartották úgy az elemzők 2021-ben, hogy a honlap nagyságrendileg 10 milliárd dollárt ért, miközben a reklámokból mintegy 350 millió dollár folyt be a kasszába. Azonban most úgy tűnik, hogy ez sem elég, mivel a Reddit a felhasználók által generált tartalmat is képes volt értékesíteni. A közösségi oldal tulajdonosai ugyanis a hírek szerint az év elején kötöttek egy megállapodást, amelynek értelmében engedélyt adtak egy nagy AI-cégnek, hogy a feltöltött témák felhasználásával képezze modelljeit. Az üzlet állítólag évi 60 millió dollárról szól (körülbelül 21 milliárd forint), de eközben a Reddittel partnerségre lépő AI-vállalat kilétét egyelőre sehol sem említették meg, ahogy azt sem tudni, hogy meddig szól a szerződés.

Belsős információk szerint a portál 2023-ban nagyjából 800 millió dolláros bevételt termelt, ami körülbelül 20 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Az éves szinten mintegy 60 millió dolláros plusz kétségtelenül további segítséget jelent a Redditnek abban, hogy újabb befektetőknek is felkeltse az érdeklődését.

A bennfentes értesülések szerint ismét tárgyalnak a lehetséges befektetőkkel a tőzsdére lépésről, és akár erre még 2024 első negyedévében is sor kerülhet.

Borítókép forrása: wired.com

Kövess Minket!