Shotival apríthatjuk a középkori seregeket az év legelvetemültebb játékában

Shotival apríthatjuk a középkori seregeket az év legelvetemültebb játékában

Időutazás, gépfegyverek és középkor? Minket kilóra megvett a Kingmakers előzetese.

Az idei év a furcsa, korábban elképzelhetetlen játékokról fog szólni. 2024-et ugyebár a gépfegyveres Pokémonokkal nyitottuk, azaz a Palworlddel. Most pedig befutott a Kingmakers előzetese, amely a középkorba repít bennünket. A tinyBuild és a Redemption Road Games játékához készült zseniális trailer első pillanatai alapján azt gondolhatnánk, hogy csak egy újabb középkori csataszimulátort kapunk. De aztán a 23. másodpercben elszabadul a pokol a háború sújtotta Angliában, hiszen megjelenik a hősünk, aki... inkább el sem mondjuk, hogyan indítja a harcot a mit sem sejtő lovagok ellen, mert ezt látni kell:

A Kingmakers fenti előzetese igen sokat elárul arról, hogy mire is kell számítani benne. A fejlesztők azonban szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy ez a játék minden és még több is annál, mint amit most megmutattak. Az időutazós elem úgy jön be a képbe, hogy a jelenben már közel a világ vége, de mint utolsó remény, 500 évet utazunk vissza a múltba, hogy megváltoztassuk a véres háborúk eredményét. Ehhez pedig mindenféle eszközöket kapunk, például gépkarabélyokat, shotgunokat, mesterlövészpuskákat, gránátvetőket, páncélozott SUV-kat, motorokat, helikoptereket és légicsapásokat.

A játéknak nem csak az része, hogy több ezer katona között szaladgálunk a csatamezőn modern fegyverekkel. Bár ez is nagyon izgalmas, hiszen a kétségbeesett AI mint a Days Gone zombijai rontanak ránk, szóval egy perc szünet sincs az akcióban. A Kingmakersben váltogathatunk a TPS és a stratégiai nézetek között. Utóbbi arra szolgál, hogy a csapatainkat koordináljuk a győzelem érdekében, erődítményeket építsünk és stratégiákat tervezzünk. Ami pedig még jobbá teszi szerintünk ezt az elsőre bizarr, mégis üdítő címet, hogy nem csak egyedül, hanem co-opban is harcolhatunk majd a középkori seregek ellen egy szebb jövőért.

A Kingmakers valamikor 2024 során lesz elérhető korai hozzáférésben a Steamen.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár