Lesz magyar a Majorön, eldőlt a MOUZ és a PERA sorsa

Lesz magyar a Majorön, eldőlt a MOUZ és a PERA sorsa

A MOUZ továbbjutása nem csak gyorsan jött, meggyőző is volt, hiszen donkot is lesöpörték torzsiék a térképről.

Hétfőn indult PGL Major Koppenhága második európai RMR-je, ahol torzsi a MOUZ színeiben, Aaron, msN, kamion és SZLOBESZKOV pedig a PERA mezében játszhatott azért, hogy öregbítse Magyarország nevét a nemzetközi Counter-Strike 2 mezőnyében. Mindkét csapat sorsa gyorsan eldőlt az RMR-en, ami az egyik esetben örömteli, a másikban inkább szomorú. Torzsiék ugyanis veretlenül jutottak ki Koppenhágába, míg a PERA végül csak egyetlen pályát tudott elcsenni a hatalmas nyomás alatt.

A MOUZ továbbjutása nem csak gyorsan jött, meggyőző is volt. Az első napon a Bo1-ekben a Guild Eagles ugyan megszorongatta őket, de amikor felébredtek az egerek, nem volt ellenfelük a koszovói felállás. Az ECSTATIC pedig még ennyi fejfájást sem okozott nekik. Amitől viszont átlagosból nagyszerűvé vált ez a menetelés a Majorig, az a Spirit elleni mérkőzés volt a második napon. Donk hetek óta rettegésben tartja a Counter-Strike 2 mezőnyét, tegnap azonban sehol sem volt a fiatal orosz a MOUZ ellen. Vertigo láthatóan nem megy neki a passzívabb pozíciójából adódóan, torzsiék pedig gyönyörűen büntették ezt a taktikai hibát a Spiritnél. Mirage-on ezt folytatva 2-0-ra verték az oroszokat, így megszerezve az egyik első továbbjutást érő helyet.

Ezeket olvastad már?

A PERA viszont közel sem volt ennyire szerencsés. Mióta betették a lábukat a bukaresti stúdióba, folyamatosan csalással és bundázással vádolja őket a fél világ, sőt, még olyan játékosok is, akik részt vesznek a tornán. Ahhoz, hogy ezt lerázzák magukról, értelemszerűen valami nagyot kellett volna gurítaniuk az RMR-en. Ez a nyomás viszont túl sok volt a csapatnak. Ha pedig mellétesszük, hogy milyen ötösökkel kerültek össze, akkor nyilvánvaló, hogy itt és most nem sok keresnivalójuk volt sajnos. A Cloud9 még AWP-s nélkül is büntette Aaronékat, és a GamerLegion snax tapasztalata miatt túl nagy falat volt. A Preasy ellen egy pályát azért csak sikerült elcsenniük, de Vertigo és Nuke már teljesen más történet volt, mint Anubis, ezért 1-0-ról 1-2-re fordult az állás. Ez azt jelentette, hogy az utolsó helyen búcsúzott a PERA az RMR-ről.

A mérkőzés után Aaron a HLTV-nek nyilatkozott az őket ért vádakról és a nyomásról. Ebben az általunk már az imént említett magyarázatok mellett a magyar IGL a következőt mondta, üzenve egyúttal a Guild Eagles csapatának is:

„Az lenne a legjobb, ha azt mondhatnám, b***tok meg. Ha legalább egy-két meccset nyerünk, akkor mondhatnám ezt, de ahogyan játszottunk, az alapján nincs mit mondanom. Nézhetnek minket a Pro League-en. Remélem, hogy fejlődni fogunk és lesz elég tapasztalatunk ahhoz, hogy ne legyünk ijedtek, ők pedig mondhatnak, amit akarnak.”

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár