Sam Mendes négy The Beatles filmmel írja át a mozizás élményét

Sam Mendes négy The Beatles filmmel írja át a mozizás élményét

John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr is saját filmet kap.

Sam Mendes neve ismerősen cseng? Ha nem, akkor segítünk egy kicsit, mert az utóbbi évtizedekből olyan filmeket köszönhetünk neki, mint az Amerikai szépség, az 1917, a James Bond franchise egyik ékes alkotása, a Skyfall, A kárhozat útja vagy A szabadság útjai. Most pedig úgy tűnik, hogy egy minden eddiginél nagyobb fába vágja a fejszéjét, ugyanis a Beatlest is szeretné bemutatni a nagyvásznon a közönségnek, de nem akármilyen formában. Mendes ugyanis négy különálló filmet tervez, egyet-egyet a banda minden egyes tagjának szemszögéből. A sajtóközlemény szerint ezek a filmek a történelem legnagyobb zenekarának megdöbbentő történetét mesélik majd el, egészen az 1970-es feloszlásukig. Paul McCartney, Ringo Starr, valamint a néhai John Lennon és George Harrison családja is teljes egészében biztosították a rendezőt a támogatásukról.

„Megtiszteltetés számomra, hogy minden idők legnagyobb rockzenekarának történetét mesélhetem el, és izgatottan várom, hogy megkérdőjelezhessem a mozizásról alkotott elképzeléseinket.” – mondta Mendes a projektről.

Ezeket olvastad már?

A Sony Pictures Entertainment finanszírozza és forgalmazza mind a négy filmet, és az előzetes tervek szerint mindegyik művet 2027-ben küldenék a mozikba. Érdekes döntés, mert első gondolatra kockázatos lehet mind a négy filmet ugyanabban az évben műsorra tűzni. Viszont a zenés filmek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a közönség soraiban. Baz Luhrmann Elvis című filmje és a Paramount féle Bob Marley: One Love is a vártnál jóval nagyobb sikert arattak, míg Taylor Swift a The Eras Tourral, amely a rekordokat döntögető koncertjeinek filmes feldolgozása, a globális jegyeladások tekintetében több hollywoodi franchise-t is megelőzött. Eközben egyébként az a hír járja, hogy Ridley Scott is tárgyalásokat folytat a Bee Gees felemelkedéséről szóló film elkészítéséről.

A rendezés mellett Mendes a Neal Street Productions partnerével, Pippa Harrisszel és a Neal Streethez tartozó Julie Pastorral együtt a produceri feladatokat is ellátja majd.

„Egyedülállóan izgalmas és epikus moziélménynek szánjuk: négy film, négy különböző nézőpontból elmesélve, amelyek egyetlen történetet állít a középpontba minden idők legünnepeltebb zenekaráról. Hatalmas kiváltság, hogy a Beatles és az Apple Corps áldását is megkaptuk hozzá.” – mondta Harris a közleményben.

Ez az első alkalom, hogy a Beatles teljes támogatását adta egy saját forgatókönyves filmhez – jelen esetben rögtön négy filmről van szó. A zenekarról már több dokumentumfilm is készült, köztük a "Let It Be" című 1970-es alkotás, amely a csapat feloszlását örökítette meg, valamint Peter Jackson "Get Back" című filmje, amely a "Let It Be" című albumuk elkészítését örökítette meg. Dalaik olyan filmeket is megihlettek, mint a 2007-es "Across the Universe" című musical és az 1978-as "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band". Globális rajongótáboruk ellenére nem minden arany, ami fénylik, mert hiába volt köze a Beatlesnek az Across the Universe-hez, ez a projekt például megbukott. Sam Mendesnek tehát nem lesz egyszerű dolga, de elég jó múltja van ahhoz, hogy tényleg valami maradandót alkosson.

Kövess Minket!



Gamer szótár